Повинно бути п’ять-шість обласних програм, а також треба нарешті вирішити долю друкарень, - Кубів (відео)

У Львівській обласній раді повинно бути п’ять-шість обласних програм за відповідними напрямками, а решта програм повинні бути замороженими. Про це під час наради у Львівській обласній раді щодо стану виконання обласного бюджету сказав народний депутат України Степан Кубів, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

«Кожен рік ми штучно надуваємо видатки через додаткові програми, які у області потрібно інвентаризувати. Максимум програм у Львівській обласній раді має бути 8-9, а може 6. Треба визначити п’ять-шість пріоритетів, об’єднати програми, а решту - треба заморозити, бо це дорога у нікуди. Також потрібно збалансувати обласний бюджет», - наголосив Степан Кубів.

Він додав, що станом на зараз обласні депутати приймають заходи до обласної програми із питань культури у липні поточного року.

«Я б пропонував приймати заходи разом із бюджетом - у грудні. От саме зараз вже починати разом із проектом обласного бюджету-2014 і у грудні прийняти на наступний рік. Має бути відсутнє ручне управління обласного бюджету, адже сьогодні Державний бюджет України є у повному ручному управлінні», - повідомив Степан Кубів.

Нардеп також наголосив, що Львівська область має дохід - 11 мільярдів. «Ми є прибутковими, не є дотаційними», - нагадав Степан Кубів.

«Я готовий із професійними людьми допомогти, треба робити слухання, круглі столи, також треба зменшити видаткову частину, треба провести інвентаризацію комунальних підприємств, які є збитковими і разом із громадою прийняти рішення, що з ними робити», - відзначив Кубів і навів приклад друкарень: «Раніше друкарня була дві тисячі чоловік, а сьогодні це двоє людей із двома комп’ютерами. Ми живемо ще старими часами і тягнемо такий штат ще досі. Треба це вирішувати», - сказав Кубів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: