Виставку робіт сучасних ізраїльських митців відкриють у Львові

18 вересня о 16.00 відбудеться відкриття виставки живопису Андріана Жудро та Анни Зарницької «Барви Близького Сходу» в Львівській національній галереї мистецтв ім. Б. Г. Возницького за адресою вул. Стефаника, 3.
Сучасні ізраїльські митці вперше покажуть свої роботи у залах Львівської національної галереї мистецтв. Виставка буде відбуватись під патронатом Генерального директора Львівської національної галереї мистецтв Лариси Борисівни Разінкової.
Ізраїль для А.Зарницької і А.Жудро є не лише місцем проживання, але і темою, настроєм і натхненням для творчості. Про це говорять навіть назви їхніх робіт, ось деякі з них: «Єрусалим», «Стіна плачу», «Східні мотиви». Для робіт характерна не просто описовість, а яскраве переживання кожного моменту і передача психологічного настрою персонажів. Художники часто користуються гіперреалістичною і експресіоністичною манерою для кращого відтворення свого емоційного стану.
Про Анну Зарницьку писав ще відомий мистецтвознавець і професор Григорій Островський, який близько знав художницю: «Художниця не уникає драматичних і трагічних колізій, і, тим не менше, всупереч неминучості виходить до нехай утопічної, але животворної віри у світле позитивне начало».
Андріан Жудро так сказав сам про себе: «Для мене головне у світі - відкрити його з кращої сторони і закарбувати це краще для інших. У цьому я бачу суть творчості».
А.Зарницька народилась у Іркутську в Росії, де й закінчила у 1985 р. училище мистецтв. У 1990 р. закінчила Московський обласний педагогічний інститут. З 1991 р. проживає в Ізраїлі. У 1992 р. вступила в асоціацію художників і скульпторів Ізраїля. У 2012 р. нагороджена дипломом Міжнародної Академії Наук, Освіти, Індустрії і Мистецтва, США, Каліфорнія (За збереження культурної спадщини).
А. Жудро народився в Білорусі, у сім’ї художника. Освіту отримав у Мінському художньому училищі ім. Глібова та театрально-художньому інституті. Працював у Хабаровську. З 1999 р. проживає в Ізраїлі. Учасник і куратор багатьох виставок у Ізраїлі, Росії, Білорусі та Україні.
Декілька робіт А.Зарницької і А.Жудро знаходяться у збірці Львівської національної галереї мистецтв. Ці роботи також будуть експонуватись на даній виставці.

Куратори виставки: Юрій Зельцер (директор Незалежного творчого об’єднання «Театр у кошику»), молодший науковий працівник ЛНГМ О.Калініченко.

Іванна Новаківська, відділ промоції ЛНГМ імені Б.Возницького, (067) 729 01 86

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: