Бродівська міськрада надала субвенцію районному бюджету

12 вересня 2013 року відбулася позачергова сесія Бродівської міської ради, ініційована фракцією ВО «Свобода», на якій було ухвалено рішення про надання субвенції з міського бюджету - районному на співфінансування мікропроектів. Йдеться про встановлення вікон у школах міста Бродів та інші важливі заходи в освітній та соціальній галузях.

Як зазначив голова фракції Всеукраїнського об'єднання «Свобода» у Бродівській міській раді Віктор Горішній, на черговій сесії через спротив міського голови Анатолія Белея не було ухвалене рішення з приводу субвенції. «Міський голова розповідав, що районний бюджет хоче забрати залишок коштів, які є на рахунках міськради. Але вже на позачерговій сесії погодився на виділення субвенції (позики) районному бюджету. Можливо, на нього вплинула присутність на засіданні директорів шкіл, які так чекають на ці кошти, щоб продовжити в школах роботи зі встановлення вікон», - зазначив депутат.

Нагадаємо, що 11 вересня фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Бродівській міськраді ініціювала скликання позачергової сесії ради. Депутати наполягали на негайному розгляді питання надання субвенції з міського бюджету – районному для співфінансування мікропроектів та на інші соціально важливі видатки, зокрема для Бродівської районної центральної лікарні. Зволікання може призвести до зриву робіт з енергозбереження в школах міста та не виконання інших заходів.

11 вересня 2013 року питання надання субвенції з міського бюджету – районному мало розглядатися на засіданні чергової сесії Бродівської міськради, однак міських голова навіть не виніс проект рішення на голосування. Водночас він поставив під загрозу провалу низку заходів в освітній та соціальній галузі, які необхідно реалізувати до кінця цього року. Територіальна громада брала участь у конкурсах мікропроектів Львівської обласної ради і кілька проектів стали переможцями, зокрема щодо впровадження енергоощадних заходів у школах Бродів (встановлення вікон), проведення водопостачання до села. Обов'язковою умовою отримання коштів на ці заходи є співфінансування з місцевих бюджетів.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: