Порошенко: Україна не має відкладати підписання безвізового режиму з ЄС (відео)

Народний депутат України Петро Порошенко вважає, що Україна не має відкладати підписання безвізового режиму з Євросоюзом, і прогнозує, що угода про асоціацію з ЄС у листопаді на саміті у Вільнюсі буде стовідсотково підписана. Про це він повідомив під час круглого столу у Львові 13 вересня, - інформує кореспондент "Дивись. Інфо".

Порошенко акцентував, що вперше Україна має підтримку ЄС: "Завжди Україна програвала Росії, завжди ЄС стояв осторонь, і Україна залишалася наодинці зі своїми проблемами. Вперше у нашій історії ми діємо спільно і принаймні першу перемогу маємо - не над Росією, не над Кремлем. Це не антиросійська кампанія, це кампанія за Україну і за її європейське майбутнє. Ми перемогли".

На думку нардепа, швидке встановлення безвізового режиму буде найкращою агітацією за євроінтеграцію України. "Буде можливість для всіх громадян України безкоштовно і без всяких формальностей поїхати до ЄС і лише за одну поїздку змінити свою думку про євроінтеграцію", - впевнений Поршенко.

Він також сподівається на професіоналізм уряду, який має "захисти робочі місця, національні інтереси та національного виробника".

Коментуючи ситуацію навколо корпорації "Рошен", Порошенко сказав, що відповіддю на торгівельну війну Росії має стати вольова позиція українців: "Що мав зробити "Рошен", який втратив половину ринку? Чи мав на колінах повзти і просити? Ні. Ми маємо підняти український прапор і сказати, що Україна є непереможною, що в такий спосіб на Україну впливати не можна, бо з нами правда, закон і Бог. І врешті-решт правда переможе".

На його думку, зараз потрібно забути про особисте ставлення до влади, щоб підписати угоду про асоціацію.

"Я маю стовідсоткову впевненість, що угода про асоціацію у листопаді буде підписна. І перша важлива перемога. Але чи далі будуть відбуватися процеси, які мають привести Україну до європейських цінностей - залежить від політиків, еліти і народу України", - наголосив Порошенко.

Відтак, він привітав усіх з тим, що в України з'явилася національна ідея. На думку Порошенка, - це європейська інтеграція.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: