Сільський голова вимагав гроші за земельні ділянки

Співробітники СБУ спільно з працівниками прокуратури та міліції викрили протиправну діяльність керівника однієї з сільських рад Пустомитівського району Львівської області, який налагодив корупційну схему вимагання та одержання неправомірної вигоди від місцевих мешканців за надання дозволу на відведення земельних ділянок з подальшим правом їх приватизації.

11 вересня ц.р. правоохоронці затримали посадовця «на гарячому» в його власному автомобілі під час одержання ним 50 тисяч гривень.

Крім цього, задокументовано ще один факт одержання керівником неправомірної вигоди в розмірі 16 тис. гривень та 3 тис. доларів США за виділення 10 соток землі.

12 вересня ц.р. посадовцю сільради оголошено про підозру у  вчинені злочину, передбаченого ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Прес-служба УСБУ у Львівській області

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: