Колодій взяв участь у круглому столі учасників ІІ Фестивалю партнерства

У Львівській обласній раді відбувся круглий стіл у рамках ІІ Фестивалю партнерства. Про це Дивись. Інфо повідомили у прес-службі Львівської обласної ради.

Засідання круглого столу відкрив голова Львівської обласної ради Петро Колодій. У вступному слові він, зокрема, зазначив: "Сьогодні для зближення між народами недостатньо декларацій політиків чи підписання поважних документів. Справжнє зближення повинно зачіпати, окрім політики, також й інші значимі сфери людської діяльності – насамперед культуру та мистецтво науку та бізнес. А найголовніше – зближення має зачіпати якомога ширші прошарки суспільств, якомога більшу кількість людей.

Українсько-польське зближення – має багато рівнів. Це і стратегічний проект повернення України до Європи, це засипання «вікових ровів» між нашими народами – процес, який потребує взаємного такту і виваженості,  це і транскордонне співробітництво, наукові і творчі контакти й багато іншого. Нинішній фестиваль партнерства є однією зі складових такого українсько-польського зближення".

Також Петро Колодій висловив переконання, що озвучені на круглому столі проекти послужать як зміцненню українсько-польських зв’язків, так і інтенсифікації транскордонного співробітництва, плідному культурному обміну, спільним українсько-польським бізнес-проектам на благо України, Польщі –Європи.

Протягом двох годин учасники круглого столу, а це – керівники Львівської області та міста Львова та їх колеги з Підкарпатського, Любельського і Сласького воєводств, а також міст Перемишля, Любліна, Вроцлава та Лодзя, обговорювали шляхи поглиблення вже існуючої співпраці та визначали напрямки майбутньої співпраці.

Модератором круглого столу виступив депутат Львівської обласної ради, голова постійної комісії з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном Павло Хобзей. Серед учасників круглого столу були заступник голови обласної ради Валерій П'ятак та депутати обласної ради Роман Ковальчук, Орест Шейка, Ярослав Кравченко, Святослав Шеремета.

В рамках засідання відбулося представлення об’єкту культурної спадщини ЮНЕСКО "Дерев'яні церкви Карпатського регіону України та Польщі". Окрім того учасники круглого столу обговорили питання співпраці в науковій та медичній сферах, у сфері туризму, а також питання переробки кислих гудронів та твердих побутових відходів.

На завершення засідання Павло Хобзей попросив колег з Польщі залучити всі можливі ресурси впливу на сенаторів і дипломатів, щоб під час Саміту Євросоюзу у Вільнюсі Україна отримала позитивне рішення.

 

Довідка

14-15 вересня у Львові проходитиме ІІ Фестиваль партнерства, який вже відбувається другий рік поспіль. Цей фестиваль створено задля розвитку українсько-польської культурної співпраці, презентації мистецького життя польських міст та воєводств, a також господарів міста Львова та Львівської області.

Мета фестивалю – звернути увагу українців та поляків на дуже великий доробок, різноманітність та інтенсивність співпраці Львова з польськими партнерами, яка є прикладом європейського добросусідства, повідомляють його організатори.

Основна частина фестивалю пройде на площі Ринок у Львові, де на літній сцені упродовж двох днів відбуватимуться концерти польських та українських колективів. Своє культурне життя у Львові презентуватимуть міста Вроцлав, Ряшів, Краків, Лодзь, Люблін, Перемишль, а також Вармінсько-Мазурське, Малопольське, Люблінське та Сілезьке воєводства. Серед культурних пропозицій є фольк-гурти, джазові, блюзові та рок колективи, а також танцювальні ансамблі.

На сцені разом виступатимуть українські та польські гурти, серед яких: львівські «Піккардійська Терція», ShockolaD та «Гич оркестр», вроцлавські Miloopa, люблінські Klezmafour, Joanna Słowińska з Малопольського воєводства, Banana Boat із Сілезького, Neonovi з Підкарпатського та Backbeat із Люблінського. Спеціальним гостем фестивалю буде польсько-український фольк-рок гурт «Горпина» (Horpyna) з міста Ольштина Вармінсько-Мазурського воєводства. Це одна з найбільш яскравих груп у польській музиці, яка співає українських пісень, що стають популярними серед поляків.

Окрім концертів на Ринку, в рамках Фестивалю партнерства відбудуться інші заходи, серед яких концерт ансамблю Сapelliа Cracoviensis у Латинському катедральному соборі та виступ театру танцю Pracownia Fizyczna у приміщенні Генконсульства Польщі. Після завершення фестивалю, 16 вересня у театрі ім. Марії Заньковецької відбудеться великий гала-концерт VIVA VERDI Люблінського музичного театру за участі провідних солістів Польщі та академічних хорів Любліна і Перемишля.

Фестиваль ініційовано Генеральним консульством Республіки Польща у Львові 2012 року.

Організатори фестивалю: Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові, Львівська обласна рада,  Львівська облдержадміністрація та Львівська міська рада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: