"Бойовики" Михальчишина намагались зірвати презентацію у Львові, - ЗМІ

Як стало відомо Полеміці, Книжковий форум, який проходить зараз у Львові, ознаменувався низкою скандалів, в яких були задіяні радикальні націоналісти. Про один з них повідомляє Центр візуальної культури.

12 вересня у час презентації книги «Український Троцький. Тексти Льва Троцького про Україну» , яка проходила в рамках програми Центру візуальної культури на 20-му Форумі видавців у Львові, в зал піцерії«La Piazza» у центрі міста, де проходила акція, увірвалася організована група з 20 бойовиків. Серед них присутні впізнали футбольних фанатів «Карпат» з відомої хуліганської угруповання «Pride», ідейно та організаційно близької до ВО «Свобода» і депутата Юрія Михальчишина.

Зокрема, серед фанатів були помічені охоронці Михальчишина.

Спочатку провокатори сіли в кінці залу і намагалися зірвати захід гучними вигуками, нецензурною лайкою, співом націоналістичних речівок і музикою з мобільних телефонів. На адресу учасників презентації персонально звучали погрози, що вони ризикують власним здоров'ям, представляючи у Львові подібні книги. Багато гостей презентації залишили залу майже відразу після приходу неонацистів. Присутня на заході міліція, незважаючи на явну небезпеку, ніяк не реагувала і відмовлялася вивести найбільш активних хуліганів.
Коли більшість бойовиків залишили приміщення, міліція пояснила учасникам презентації, чому вони не можуть гарантувати їх безпеку, що ніякого порушення не відбулося, і вони не мали права навіть зробити зауваження. Власник піцерії, де проходив захід, відмовився надавати приміщення для проведення запланованих на цей же день презентацій Центру візуальної культури - журналу «Політична критика » і мистецького видання «Українське тіло», - так як, за його словами, вони становлять потенційну загрозу для його установи".

Оргкомітет Форуму видавців, який знайшов приміщення для наступних презентацій, не повідомив про ці зміни, тому заплановані акції не відбулися - глядачі не прийшли, оскільки не знали про час і місце проведення.

"В цілому ситуація показала, що інтелектуальна дискусія з актуальних питань, принаймні у Львові, можлива лише в рамках, визначених хуліганами - неонацистами, а відповідальні як за організацію заходів, так і за безпеку їх проведення, не приймають ніяких заходів. Порожнє місце публічних дебатів - перший наслідок настання неофашистською ідеології в Україні", - зазначає Центр візуальної культури в своєму релізі.

Джерело: polemika.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: