Хворих діток у Львові лікують коні

Радикал Ляшко разом з однопартійцями планує заночувати у Раді – принесли розкладачки
Народні депутати України з фракції Радикальної партії Олега Ляшка, які вимагають створення тимчасової слідчої комісії з розслідування корупції та офшорних скандалів і другий тиждень блокують трибуну парламенту, мають намір залишитися на ніч у Верховній Раді.

Діток, хворих на аутизм, хворобу Дауна, з вадами розвитку мовлення, та дорослих, хворих на ДЦП, лікують коні. Саме іпотерапією - методом лікування, базованим на взаємодії людини із конем, - лікують у кінно-спортивному клубі "Кайзервальд" у Львові.

За словами Лілії Костюк, засновниці "Кайзервальду", іпотерапію практикують для діток, які вже тримають голівку. "Ця терапія потрібна не тільки дітям, а й батькам - вони можуть бачити рух,  прогрес", - каже пані Костюк. За її словами, тактильні відчуття - дотики до коня - спрацьовують навіть краще, ніж батьківський масаж.

Курс для кожного тут підбирають індивідуально, з урахуванням особливостей хворого. "Є й такі дітки, які починали з іпотерапії, а тепер батьки хочуть, щоб дитина просто їздила на коні, без вправ - у задоволення собі і батькам", - наголошує Лілія Костюк.

На жаль, львівські погодні умови не дозволяють працювати з хворими на ДЦП дітками. "Їм відмовляємо, - каже Костюк, -  бо ця робота вимагає певної зовнішньої температури. Коли вона вища чи нижча, м'язи спазмують - і ефекту нема. Але  дорослі хворі на ДЦП у нас є і уже катаються самі. Їм комфортно, справді відчувають полегшення - і моральне, і фізичне. Робота на коні задіює чи не найбільшу кількість м'язів".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: