Мер Львова нагородив Анджея Каздерука за роботу над вівтарем «Голгофа»

Міський голова Львова сьогодні нагородив Анджея Каздерука – майстра, який працював над дерев’яним вівтарем «Голгофа». Сьогодні також відбулось урочисте освячення вівтаря, який реставрували ще від 2010 року.

«Сила нашого міста – в єдності. Ми дуже тішимось, що в нас багато національностей живуть разом, у злагоді, в мирі. Всі громади міста Львова – це одна велика, потужна сила. Коли до мене приїжджають гості, я завжди їм пропоную прийти у Вірменський храм. Ця енергетика, яка є тут, - несамовита. Це така древня, потужна енергетика, як енергетика нашого міста. Щиро дякую всім, хто долучився і долучається до реставрації нашого міста. Роботи ще багато, але є Божа ласка і велике бажання відкривати ті дива, які криє наше місто. А від громади міста хочу нагородити подякую реставратора Анджея Каздерука», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак, міський голова Львова Андрій Садовий вручив реставратору подяку.

«Дякую за довіру, яку мені дали. Маю надію, що я збудував такий колектив, який добре справився зі завданням, яке нам доручили», - розповів реставратор Анджей Каздерук.

Нагадаємо, від 2010 до 2013 року проведено професійні, комплексні реставраційні роботи цінного дерев’яного вівтаря «Розп’яття» («Голгофа») в південному подвір’ї катедри. Роботи проводила група польських і українських спеціалістів. Проект підтримує Фонд культури і спадщини польських вірмен у співпраці з представниками вірмен Львова.

Окрім реставрації дерев’яного вівтаря, проводяться реставраційні роботи настінної поліхромії Яна Генріка Розена у інтер’єрі. Роботи почалися в 2006 році. Дотеперішніх 6 етапів робіт відреставровано найбільш зруйновані поліхромії на південній стіні нефи, найстарші (XVI ст.) збережені вірменські настінні поліхромії і вітраж у західній стіні нефи. У 2013 році виконані реставраційні роботи на північній стіні нави. Роботи виконують польські і українські реставратори.

Кошторис реставраційних робіт у Вірменському кафедральному соборі від 2006 до 2012 років становить приблизно 1,5 млн злотих (орієнтовно 3,9 млн грн).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: