У холі Ратуші відкрили пам’ятну таблицю

14 вересня, відбулось урочисте відкриття пам’ятної таблиці у холі Ратуші та інтерактивного пам’ятника на пл. Ринок в рамках 50-го Міжнародного турніру зі стрільби з лука «Золота осінь - 2013».

«Це один з найблагородніших видів спорту – стрільба з лука. Хочу подякувати усім лучника і федерації за бажання рухатись вперед. Львів гордий з того, що світова федерація заснована саме у Львові у Ратуші. Сьогодні, коли відбувається 50-тий чемпіонат «Золота осінь», для нас дуже велика честь відзначити цю подію, відкриваючи скульптуру. Кожен турист, який приїжджає до Львова, кожен львів’янин, який проходить площею Ринок, повинен звернути на це увагу, щоб виникло бажання займатись лучним спортом. Оскільки світова федерація заснована саме у Львові, цей вид спорту має у Львові мати постійну динаміку – всі перші місця мають займати тільки львів’яни», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ми сьогодні присутні при непересічній події, ми відкриваємо пам’ятник явищу, подіям, особам. Стрільба з лука – більше, ніж спорт. Це і мистецтво, це стиль життя, філософія. Стрільба з лука змінює людину щодня. Зараз у світі спостерігаємо зріст популярності цього виду спорту. Я порахував, скільки медалей стрільба з лука привезла в Україну – понад 10 медалей з Олімпійських ігор, переважно, завдяки саме львівській школі.

Львів може пишатись тим, що вперше у світі Чемпіонат світу за сучасними правилами було проведено у Львові. Міжнародна федерація також була утворена у Львові – це мерія, другий поверх, 4 вересня 1931 року. Ми повинні пишатись цими подіями. Бо стали у лаву першості. Закликаю молодь, щоб ми завжди у будь-якій галузі хотіли бути першими. Ми достойні продовжити традиції Львова. Запрошую усіх ще на одну подію – фінальні змагання на пл. Митній», - зазначив Олександр Калініченко, президент Львівської обласної федерації стрільби з лука.

Пам’ятна таблиця, яку встановили у холі Ратуші, присвячена заснуванню 1931 року у місті Львові Міжнародної федерації стрільби з лука, а інтерактивний пам’ятник на пл. Ринок – 50-річчю турніру «Золота осінь».

«Скульптура виготовлена з металу. Це ковальська робота. Вона зроблена як силует лучника. Висота — 2,5 метри, вага біля 200 кілограмів. Пам’ятник встановлено симетрично до Швейка, зліва до міської ради. На виготовлення пам’ятника пішло біля місяця», - розповів скульптор, автор інтерактивного пам’ятника Мирослав Дидишин.

Нагадаємо, участь у змаганнях «Золота осінь 2013» бере понад 250 лучників, які представляють збірні команди: Російської Федерації, Білорусі, Республіки Польщі, Молдови, 12 областей України, м.Києва та АР Крим. Фінальні змагання відбудуться сьогодні на пл. Митній біля Бернардинської стіни. Також о 12.15 год там розпочнуться змагання за звання «Лицар міста Лева-2013». Традиція проведення фінальних змагань турніру на пл. Митній була запроваджена торік.

«Львів має амбіцію бути першим. Федерація світова заснована у Львові, перший чемпіонат відбувся у Львові, і, до речі, пам’ятник, який ми сьогодні відкрили, це перший пам’ятник лучному спорту, який є в Україні. Це знаменна подія. Хочу, щоб відкриттям цього пам’ятника, ми дали новий імпульс розвитку лучного спорту. Бо це той спорт, який активно розвиває і внутрішній, і зовнішній світ, дає силу, тверезість і мудрість думки», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак, мер подарував скульптору Мирославу Дидишину пам’ятну монету «750-ліття Львова».

Турнір «Золота осінь» є основним рейтинговим змаганням лучного сезону України 2013 року та цьогоріч передує проведенню чемпіонату світу зі стрільби з лука (29.09.-06.10.2013 р., м.Анталія, Туреччина) та включений до системи комплектування національної збірної команди України, як один з етапів підготовки до головних змагань сезону 2013 року.

Важливою метою цих змагань є прагнення Львівщини до включення Міжнародного турніру «Золота осінь» до світового рейтингу, що значно розширить географію учасників та підвищить статус змагань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: