У Львові презентували унікальну книгу про українське церковне малярство (відео)

Під час Форуму видавців у Львові презентували книгу мистецтвознавця, реставратора, художника Лева Скопа "Українське церковне малярство в Галичині. Техніка і технологія XV–XVIII століть". За словами головного редактора видання, художниці та мистецтвознавця Тетяни Думан, ця книга - унікальна, адже вона перша в Україні по техніці українського церковного малярства XV–XVIII століть.

Тетяна Думан каже, що досі підручників по українській техніці іконопису не було взагалі - увагу приділяли хіба рецептурі, тобто технології, відтак, книга- виняткова, адже цільово присвячена церковному малярству. Художниця зазначає, що техніка українського малярства відрізнявся як від європейського, так і від візантійського. Хоча у Росії українські ікони називали прозахідними, а на Заході  - російським чи візантійськими. Український іконопис - дійсно унікальний - зберігши поствізантійське образотворення, митці використовували технологію класичного європейського малярства.

Книга розрахована для художників, які будуть використовувати її практично. Відтак, вона поділена на розділи, де висвітлені всі етапи створення живопису. Також книга доповнена історичними довідками про український іконопис і буде цікава не тільки художникам-практикам, а й всім, хто цікавиться українською культурою.

Роздрібна ціна презентованого фундаментального видання, яке побачило світ у дрогобицькому видавництві "Коло", - 200 грн.

IMG_5710

01-c-malyarstvo

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: