У Львові відбулися змагання з конкуру. КСК «Кайзервальд» - серед лідерів (відео)

У Львові відбулися змагання з конкуру на кубок кінно-спортивного клубу "Вікторія".

Участь у змаганнях взяли 4 команди. Найбільше призових місць - у КСК «Кайзервальд», хоч, за словами його президента Юрія Труша, клуб не мав на меті їх займати: "Для нас важливо добре виступити технічно, щоб ріс рівень, бо деколи гонитва за медалями потім втрачається і у техніці коня, і у техніці вершника".

За словами президента «Кайзервальду», такі змагання відбуваються не часто, а на Західній Україні - найрідше. "Чомусь тут менше цікавляться конярством, - дивується Юрій Труш. - На Сході, Півдні, Півночі України можна щотретій тиждень виїжджати на  змагання, а у нас за літній сезон було тільки два змагання. Це дуже мало для того, щоб кінь і вершники набували досвіду. У нас займаються діти, їм треба обов’язково виступати, бо з кожним змаганням їх рівень зростає, а, отже, зростає й інтерес. Такі діти розвиваються набагато краще, ніж ті, хто просто займається в групі і катається".

Турбує президента «Кайзервальду» і кількість глядачів - їх дуже мало. "Для такого виду змагань має бути багато глядачів, наприклад, у Києві, Донецьку – тисячі глядачів. Кінь до них має бути готовим, а щоб підготуватися, треба щоб і тут були глядачі", - каже Труш

Конкур 2 (висота перешкоди - 80 см):

1 місце – Юрій Труш на Айстрі, КСК «Кайзервальд»

2 місце – Вікторія Пащак на Роздолі, дитяча школа «Буревісник»

3 місце – Елла Ракитянська на Фабриканті, КСК «Вікторія»

Конкур 3 (висота перешкоди - 1 м):

1 місце - Галина Хворостіль  на Клондайку, КСК «Гранд»

2 місце – Ярина Кусень на Граді, КСК «Кайзервальд»

3 місце – Юрій Труш на Айстрі, КСК «Кайзервальд»

Конкур (фр. concours hippique - кінні змагання) - змагання з подолання перешкод верхи на коні, що проходять на конкурному полі. Конкур проводили з середини XIX сторіччя у Бельгії, потім в Франції та Італії. Залежно від кількості перешкод та їх висоти конкур ділиться на легкий, середній, важкий та вищий.

IMG_6075 IMG_6079

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: