Аеропорт «Львів» завантажений на 7% (відео)

Генеральний директор ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького» Роман Гонтарєв вважає, що статистично не можна вірити висновкам Рахункової палати України щодо завантаженості аеропорту у Львові.

Про це він сказав сьогодні на брифінгу, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

«Щодо завантаженості аеропорту, я знаю, що у пресі були різні висновки, але усі вони базувались на розрахунках Рахункової палати України, яка безпосередньо в аеропорт не приходила, а їх висновки базувались на їх перевірці підприємства «Дирекція з будівництва об’єктів ЄВРО 2012 у місті Львів» і з чого був такий висновок, що аеропорт завантажений на 7%... Ну якщо дійсно взяти максимальну пропускну спроможність аеропорту і поділити на ту кількітсь пасажирів, яку ми маємо на рік, то дійсно щось таке буде», - сказав Роман Гонтарєв.

Він додав, що якщо б зараз аеропорт справді був завантажений максимально, то потрібно було б будувати новий термінал або ж розширення існуючого.

«Інфраструктура аеропорту будується на 10-15-20 років, тому у нас, чесно кажучи, у авіаційній галузі навіть немає такої оцінки, наскільки аеропорт завантажений», - повідомив директор аеропорту.

Він додав, що цього року аеропорт планує перевезти 750 тисяч пасажирів. Далі у розмову втрутився мер Львова Андрій Садовий.

«Минулого року ми перевезли 600 тисяч, а у 2011 році було 300 тисяч», - повідомив Роман Гонтарєв.

«Тобто динаміка постійно позитивна і буде постійно рости. Це неможливо зробити на день. Аеропорт не будується на кілька рейсів, а на перспективу і ми маємо спокійну перспективу до 2025 року. Так, нам потрібно Донецьк, Дніпропетровськ, Харків і Одеса, тому звітам можена отримати багато нових гостей», - сказав мер Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: