Депутати вимагають скасувати податок на грошові перекази, що надходять від українців, які працюють за кордоном

17 вересня на сесії Львівської облради депутати прийняли звернення до Верховної Ради України з вимогою внесення змін до Податкового кодексу з метою скасування дискримінаційної норми оподаткування грошових переказів, що надходять від українців, які працюють за кордоном.

На думку депутатів, оподаткування грошових переказів заробітчан не доцільне, насамперед, з моральної точки зору.

У зверненні також зазначено, що реалізація вказаної норми Податкового кодексу України неминуче призведе до «тінізації» грошових переказів з-за кордону, бо мігранти та їх сім’ї шукатимуть способи не сплачувати цей податок. Відтак, держава нічого не отримає від цього податку, оскільки суттєво зменшиться кількість грошових переказів. Окрім цього, існує небезпека, що застосування вказаної норми Податкового кодексу передбачатиме виключно вибірковий характер.

З огляду на те, депутати облради звертаються до Верховної Ради України з проханням підтримати законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів громадян України, які працюють за її межами», зареєстрований членами міжфракційного депутатського об’єднання «Львівщина» 5 липня.

Зазначеним законопроектом пропонуються зміни, відповідно до яких перекази від членів сім’ї першого ступеня спорідненості, а також опікунів та піклувальників, котрі виконують функцію осіб, що утримують іншу фізичну особу, оподатковуватимуться за нульовою ставкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: