Садовий пропіарив готель (фото)

Процес викупу стадіону «Сільмаш» затягується з невідомих причин
Процес викупу майна стадіону «Сільмаш» не розпочато через відсутність оцінки майна. Про це Дивись.info повідомила начальник юридичного відділу Львівської міської ради Гелена Пайонкевич.

У  2008 році занепалий та недіючий комунальний готель «Київ» було придбано приватним інвестором, а через рік, у 2009 році розпочалася капітальна реконструкція готелю, яка загалом тривала близько 4 років. Наразі готель працює в тестовому режимі, тиждень тому почали приймати гостей. На повну потужність готель запрацює в жовтні.

«Я пригадую 2006 рік, коли вперше зайшов у цю будівлю. Тоді це ще був комунальний готель «Київ», будинок був повністю знищений. Виникало багато дискусій стосовно того, що роботи з будівлею. Було вирішено провести публічний аукціон на право оренди цього будинку, після аукціону ми отримали 1 мільйон доларів до бюджету міста. Після світової кризи підприємство, яке орендувало готель, мало сумніви щодо продовження договору оренди. На щастя, вони погодились продовжувати оренду і згодом отримали право викупити будівлю, заплативши за неї ще 1 мільйон доларів.

Пройшов час і зараз насправді приємно зайти у готель. Тут відбулись складні реставраційні роботи і станом на сьогодні у цю будівлю інвестовано близько 70 мільйонів гривень. І також готель створив 70 нових робочих місць», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Команда готелю «Асторія» тісно співпрацювала із міським управлінням охорони історичного середовища: в будівлі збережено оригінальну сходову клітку, плитку, колір фасаду, встановлено вивіску, ідентичну історичній.

Було проведено тотальне перепланування поверхів, аби облаштувати санвузли у кожній з кімнат, як того вимагають сучасні стандарти (у «Києві» окремими санвузлами було обладнано лише кілька номерів, у більшості випадків був один на поверх), здійснено заміну дерев’яних вікон (старі, на жаль, відреставрувати не вдалося, адже вони були у нищівному стані), використано горище.

Загальна сума інвестицій проекту – близько 70 млн грн. Окрім того, коштом готелю здійснено часткову реконструкцію вулиці Фурманської (кошторис проекту – 430 тис. грн.). Оновлена «Асторія» - це майже 70 нових робочих місць, висококласний готель, архітектурна пам’ятка, яку відкривають  для львів’ян та гостей у новому світлі.

 «Цьому готелю вже 99 років і він є відносно молодою «Асторією». У світі є набагато старші, наприклад «Валдорф Асторія» у Нью-Йорку, який був першим з цієї мережі.

Наш інвестор не економив на дрібницях, наші працівники молоді, амбітні, професійні. Багато змогли зробити з допомогою міста та Галицької районної адміністрації. Наша львівська «Асторія» - це перлина міста Львова і буде залишатись нею і надалі», - розповів Іван Лунь, керівник інвестиційного проекту «Готель Асторія»

 Про це повідомили у прес-службі ЛМР

DSC_0089 DSC_0095 DSC_0106 DSC_0108 DSC_0146 DSC_0155

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: