У Стебнику із екологією усе буде нормально, - Шемчук

5VIsvL_ly0M

Львівська обласна державна адміністрація за останні кілька років добивалась того, аби Програми з природоохоронних заходів, що є затвердженні  Кабінетом Міністрів України, виконувались та фінансувались в повному обсязі.

У цьому році виникла проблема в тому, що при підготовці до приватизації Стебницького гірничо-хімічного підприємства «Полімінерал» і в переході від державної власності до статусу публічного акціонерного товариства упродовж 3-4 місяців фінансування природоохоронних заходів було повністю припинене.

Однак в результаті діяльності ряду депутатів обласної ради, обласної державної адміністрації фінансування відновлено і ми можемо стверджувати, що кошти, які виділяються на ці програми до кінця року будуть використані в повному обсязі і підприємство буде знаходитись в нормальному стані, принаймні контрольовану екологічну ситуацію буде забезпечено» - про це заявив голова Львівської ОДА Віктор Шемчук 17 вересня під час виступу на черговій сесії Львівської обласної ради щодо ситуації, яка склалася з приватизацією публічного акціонерного товариства Стебницьке ДГХП «Полімінерал».

Також керівник області наголосив, що ситуація дійсно є складною і потребує вирішення.

«Є рішення Кабінету Міністрів України і прописані умови конкурсу про приватизацію. З цим нічого не можна зробити. Однак наше завдання сьогодні працювати над відновлення фінансування цього об’єкту на природоохоронні заходи, адже не зважаючи на всі політичні та економічні перешкоди, насамперед, ми повинні подбати про екологічну безпеку в районі Стебника», – заявив В.Шемчук.

Окрім того, голова ОДА запевнив, що колектив підприємства буде збережено, адже, з юридичної точки зору, купівля акцій підприємства не передбачає звільнення працівників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: