Ян Томбінські наголосив, що Україна повинна звільнити Юлію Тимошенко

Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінські наголосив на необхідності виконання критеріїв Ради ЄС (10.12.12) для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, в першу чергу тих, що лежать в політичній площині: реформа виборчого законодавства, реформа прокуратури та питання політично вмотивованих вироків, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службі «Батьківщини».
«Потрібно вирішити справу Юлії Тимошенко, надавши відповідь у рамках місії Кокса-Кваснєвского», - заявив Ян Томбінські сьогодні, виступаючи з доповіддю під час пленарної сесії щодо перспектив взаємин Україна – ЄС, яка відбувається у рамках платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства.

У свою чергу Посол Литви в Україні Пятрас Вайтєкунас також наголосив на необхідності вчасного виконання Україною критеріїв для підписання Угоди.

Зокрема заступник голови партії «Батьківщина», Голова Комітету Верховної Ради України у справах європейської інтеграції Григорій Немиря наголосив, що на думку європейських партнерів Україна, з якою ЄС починав переговори щодо Угоди про асоціацію, і сьогоднішня Україна істотно відрізняються.

За його словами, це, зокрема, стосується проблем з верховенством права і правами людини, функціонування демократичних інституцій та ринкової економіки.

«Зараз абсолютно всім, як усередині країни, так і за її межами, зрозуміло, що для підписання Угоди Україна має виконати критерії, включаючи і політичні, зокрема вирішити питання політично вмотивованих вироків, включаючи звільнення Юлії Тимошенко», - сказав Григорій Немиря.

«Я сподіваюся, що за той час, який залишився до саміту Східного партнерства у Вільнюсі, українська влада все ж таки продемонструє рішучі дії та відчутний прогрес у цьому напрямку», - заявив заступник голови партії.

У сесії взяли участь Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінські, Посол Литви в Україні Пятрас Вайтєкунас, урядовці, представники громадянського суспільства та експерти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: