Львів і Київ - це два стовпи України, - Садовий

Львів презентує себе у столиці. Від сьогодні та протягом наступних чотирьох днів у Києві буде пахнути львівською кавою та шоколадом.  Кілька годин тому у столиці, у Мистецькому Арсеналі,  урочисто відкрили Дні Львова.

З 19 по 22 вересня у Києві проходять  Дні Львова «Україна-Львів-Європа».   Презентація міста розпочалась з урочистого відкриття Днів Львова у столиці. Мистецький Арсенал перетворили на часточку Міста Лева. Тут спорудили сцену у вигляді Італійського дворику, вже відкрили виставку з деякими роботами Пінзеля. Також свої представницькі стенди відкрили кав’ярні, кондитерські майстерні та навіть деякі місцеві університети.

«Львів і Київ - це два стовпи України. Коли Київ упав під навалою татаро-монгол, Львів перейняв цивілізацію. Київ і Львів творили Україну. Нас поєднує багато спільного. Навіть футбольні фани завжди вболівають разом. Можна сідати на літак, поїзд, їхати і отримати велику насолоду від вільних людей і вільного міста. Це одинадцяті Дні Львова у містах України. Ціль проста – щоб українці знали один одного. щоб ми були єдині», - сказав у вітальному слові до киян міський голова Львова Андрій Садовий.

Під час урочистостей міський голова Львова подарував три книжки, які отримали Гран-Прі під час ювілейного 20-го Форуму видавців у Львові Галині Герезі – в.о. міського голови Києва. Також Андрій Садовий озвучив, що  з нагоди 50-тиріччя київській школі № 41 Львів дарує 40 книжок різних львівських видавництв.

Протягом наступних днів на киян ще чекають інсталяції, виступи симфонічного оркестру та театру на ходулях.  Гратиме батярський блюз, та львівське музичне ретро. Вже пригощають справжньою запашною львівською кавою та солодощами. А завершаться Дні Львова – концертами чи найулюбленіших львівських зірок  Руслани та Святослава Вакарчука

20 та 21 вересня до 16:00 год та 22 вересня до 15:00 год.  вхід буде вільним. Вхід на вечірню програму за квитками, вартість яких 40 грн., для учнів, студентів та пільговиків - 20 грн., а для дітей до 12-ти років - вільний.

Довідка

Торік Львів відвідало 1 млн. 400 тис. туристів. Понад 60% туристів – це туристи з України. Згідно зі стратегією конкурентоспроможності Львова, що розроблена компанією «Монітор груп» та Львівською міською радою, туризм та ІТ-технології є двома ключовими пріоритетами розвитку міста Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: