Сьогодні презентували одразу дві книжки присвячені Ріхарду Вагнеру

Збірку «Транскрипції для органа» та книжку «Ріхард. Ваґнер. Геній людства» - сьогодні представили львів’янам. Обидва видання презентовано у рамках відзначення року німецького класика Ріхарда Вагнера.

2013 рік ЮНЕСКО проголосило роком Ріхарда Ваґнера, бо 22 травня минуло 200 років від дня народження видатного німецького композитора, а 13 лютого – 130 років від часу його смерті. Найпотужнішою музичною громадською організацією у світі є Асоціація Ваґнерівських Спілок, яка об’єднує біля двох мільйонів шанувальників ідей та творчості геніального реформатора оперної сцени на усіх континентах. 20 років тому до цієї Асоціації долучилася й Україна. Саме у вересні 1993 року у Львові почало функціонувати перше в Україні Товариство Ріхарда Ваґнера. Його співзасновника були музикознавець, тележурналіст і художник Леся Криворучко-Котюк і композитор Богдан Котюк.

На відзначення свого 20-ліття Львівське Товариство Ріхарда Ваґнера цього року вже здійснило багато публічних заходів і провело концертів. У найближчі суботу і неділю 21 і 22 вересня у Будинку органної та камерної музики відбудуться ще два концерти, в яких звучатимуть фрагменти із шести опер Ваґнера у транскрипції для органа Богдана Котюка у виконанні Олени Мацелюх (орган) та Наталії Дитюк (сопрано)..

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: