Івано-Франківська облрада дозволила Chevron розробку Олеської газової площі

Депутати Івано-Франківської обласної ради на сесії в п'ятницю підтримали проект угоди про розділ продукції з компанією Chevron Ukraine B.V. (Нідерланди, належить американській Chevron), дозволивши розробку Олеської газової площі.

Про це сказано у відповідному рішенні облради.

З 81 присутнього на засіданні депутата за ухвалення рішення проголосували 62, проти - 1, утрималися - 11 (усього в облраді - 114 депутатів.)

Зі слів міністра енергетики й вугільної промисловості Едуарда Ставицького, який був присутнім на сесії, Кабінет Міністрів при підготовці проекту повністю врахував 14 внесених поправок облради й 34 - частково.

Як повідомляло агентство, Івано-Франківська облрада вирішила провести позачергову сесію щодо узгодження проекту СРП із компанією Chevron і "Надра Олеська" (Київ) щодо Олеської газової площі (Львівська й Івано-Франківська області) 20 вересня.

Івано-Франківська обладміністрація просить облраду перенести позачергову сесію щодо узгодження проекту СРП із компанією Chevron Ukraine і "Надра Олеська" щодо Олеської газової площі з 12-го на 20 вересня.

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що Івано-Франківська облрада проігнорувала національні інтереси, не підтримавши проект видобутку сланцевого газу.

20 серпня Івано-Франківська облрада на сесії не підтримала проект СРП із Chevron.

У травні 2012 року Кабінет Міністрів затвердив переможцем конкурсу на укладання угоди про розділ продукції щодо Олеської площі компанію Chevron.

Уряд направив проект СРП на узгодження з місцевою владою Івано-Франківської й Львівської областей.

Chevron Ukraine B.V. має намір інвестувати $25 млрд у розробку й видобуток газу сланцевих порід на Олеській площі.

Кабмін продовжив строк укладання угоди про розділ продукції з Chevron Ukraine B.V. щодо Олеської газової площі до 24 серпня 2013 року.

Джерело: Українські новини

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: