У п’ятницю в Києві — класика та львівське ретро

«Дні Львова у Києві» запрошують в Мистецький Арсенал на горнятко запашної львівської кави під музику Станіслава Людкевича у виконанні симфонічного оркестру. З настанням темряви на гостей чекає видовищне вогняне шоу театру на ходулях та львівські хіти 1920-х.

Учора в Мистецькому Арсеналі відкрилися Дні Львова у Києві «Україна — Львів — Європа». «Ми поставили перед собою завдання максимум, — говорить автор ідеї заходу Іван Васюник, — за чотири дні дати можливість гостям, киянам побачити й відчути Львів у такому обсязі, в якому ви не можете його побачити й відчути за чотири дні, перебуваючи у Львові».

На відкриття дійства приїхав мер Львова Андрій Садовий, щоб, за його словами, кияни відчули не лише Львів і львів’ян, а всі разом почувалися однією родиною. Він також привіз із собою подарунок для київських бібліотек — нещодавно виданий у Львові переклад книги всесвітньовідомого науковця Мічіо Кайку «Фізика майбутнього».

Організатори пропонують насичену програму на 20—22 вересня, яка розпочнеться сьогодні із львівської класики та вишуканого ретро. Послухати симфонічний оркестр в акустиці Арсенальних куполів, львівські хіти 1920-х років та помилуватися видовищним шоу театру на ходулях «Воскресіння» можна одночасно смакуючи запашну каву та щойно спечені львівськими кондитерами штруделі та інші смаколики.

«Вечір п’ятниці особливо передасть романтичний дух Львова 1920-х, його музичної та мистецької культури», — запевняють організатори із Львівського товариства у Києві.

О 18-й гостей чекає музика, народжена Львовом:

Станіслав ЛЮДКЕВИЧ,

Симфонічна поема «Пісня юнаків», рондо

Симфонічна поема «Подвиг»

Концерт для фортепіано з оркестром фа-дієз мінор,

Солістка — Оксана Рапіта, Академічний симфонічний оркестр Львівської обласної філармонії

Головний диригент — Ілля СТУПЕЛЬ

Локація: зал Мистецького Арсеналу

19:30 — «Шекспір у Львові»

Вуличне дійство у виконанні львівського театру на ходулях «Воскресіння»

21:00 — Львівське музичне ретро «Сон про кохання»

За участю Ореста ЦИМБАЛА, Ліліани РАВРУХ, Юлії ШВЕД та «Любко-бенд»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: