Відсутність грошей в казначействі загрожує зривом виконання обласної програми мікропроектів, - П’ятак

Заступник голови Львівської обласної ради Валерій П'ятак провів нараду щодо ситуації, яка склалася у 2013 році з реалізацією Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку на 2011 – 2015 роки.

Як зазначив Валерій П'ятак, ситуація, яка склалася в області з виконанням бюджетів базового (міські, сільські) рівня, а також непроплати казначейством коштів на виконання Програми загрожує недофінансуванням мікропроектів, що, в свою чергу, підриває довіру територіальних громад до обласної та місцевих рад. "На виконання цієї програми ми не просили коштів в держави. Це виключно гроші територіальних громад. Зараз ситуація доведена до абсурду. Громада збирає кошти для фінансування мікропроекту, кладе гроші в казначейство, а там вони зникають. З цим треба щось робити", – наголосив Валерій П’ятак.

Провівши аналіз ситуації з виконанням робіт на об'єктах - переможцях конкурсу, Валерій П'ятак дав доручення підготувати пропозиції щодо проведення слухань всіх переможців та претендентів конкурсу за участю керівників району, сільських, міських голів та території, на яких ці об'єкти розміщені, із залученням галузевих відділів та управлінь ЛОДА та РДА. "Через невиконання місцевих бюджетів та затримки коштів казначейством, частина проектів переможців не отримала співфінансування з базового рівня. Це грубе порушення умов конкурсу, тому я не виключаю, що після цих слухань комусь із переможців буде відмовлено у дофінансуванні з обласного бюджету, а на його місце зможе потрапити об'єкт з резерву", – наголосив Валерій П'ятак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: