ВО "Свобода" виступила проти свободи слова, - ЗМІ

Нещодавно закінчилась судова епопея “гіперактивного” на Городоччині представника ВО «Свобода», діючого депутата Городоцької міської ради VI скликання, яка балотувалась та була обрана за партійними списками ВО «Свобода» до Городоцького парламенту – Ганни Безпалюк, яка позивалась у Городоцькому районному суді до  ГО РФР «Городоччина», як засновника та видавця «Ґазета для Вас» та до Хоми А.С.- як шеф- редактора друковано засобу масової інформації про зобов’язання, Відповідачів, до вчинення дій, спростування недостовірної інформації, захисту честі , гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди.

У своєму позові депутат аргументувала, що її образили окремі висловлювання у нашому виданні «Ґазета для Вас» у №5 (63) від 29 березня 2012 року у статті Ігоря Острозького «Дамоклів меч» над виконкомом Городоцької міської ради», в якій поряд із рядом прізвищ депутатів Городоцької міської ради  згадувалось прізвище депутата  від ВО “Свобода“ - Ганни Безпалюк.

alt

Ганна Йосипівна у позові зазначала суду, що висловлювання та інформацію, яку ми подали у оскаржуваній статті, було  опубліковано у викривленій та необ’єктивній формі, що стаття «Дамоклів меч» над виконкомом Городоцької міської ради» є однобічною, тенденційною, викривленою. Саме висловлювання, «з підстав меркантильних та особистих давніх стосунків з керівництвом мерії, отримання певних преференцій, або в знак своєї займаної посади - та неможливістю у зв’язку із цим вільно висловлювати свою позицію», які були опубліковані поряд із одинадцятьма прізвищами депутатів міськради, в тому числі і Ганни Безпалюк є недостовірними, образливими та принижують честь, гідність та ділову репутацію Ганни Йосипівни і завдали їй моральної шкоди, яку вона оцінила для себе в позові, на суму 20 тисяч гривень. 

«В наслідок публікації неперевіреної інформації та фактів, даною статтею поширеною в газеті «Ґазета для Вас», доведено до широкого кола читачів негативний образ системи місцевого самоврядування, зокрема Городоцької міської ради.

Особисто мені завдано значної моральної шкоди, заплямовано мою честь і гідність, поставлено під сумнів мою репутацію як громадського діяча, створено заздалегідь негативний образ місцевого депутата, піддано сумніву чесність та порядність, що викликає у мене негативні емоції та подавлений внутрішній стан, пригнічення.

 Дана стаття завдала мені значного болю, вона детермінувала погіршення мого самопочуття.

 Зазначена інформація порочить мене та принижує ділову репутацію в громадській думці з точки зору додержання законів, загальновизнаних правил співжиття та принципів людської моралі. Окрім того я вважаю, що в даній статті мав злий умисел на завідоме опорочення мене, як депутата місцевого самоврядування. Очевидно, що це зроблено з метою формування заздалегідь негативної думки про орган, та осіб, що від імені територіальної громади. Городка здійснюють представництво інтересів громади» - мотивувала у своїй позовній заяві Ганна Йосипівна.

У судових засіданнях також активно  брав участь представник Ганни Йосипівни, обласний адвокат Цімко О.О. . Після майже десяти судових засідань, на яких було забезпечено Городоцьким районним судом, змагальність сторін в доказуванні та обґрунтуванні своїх позицій усім сторонам судового процесу, вивчивши та  дослідивши усі матеріали у справі, Городоцький районний суд Львівської області 28 березня 2013 року «Ім’ям України» вирішив: в позові Безпалюк Ганни Йосипівни до Регіонального фонду розвитку «Городоччина», шеф- редактора друкованого засобу масової інформації «Ґазета для Вас»- Хоми Андрія Степановича про зобов’язання до вчинення дій, спростування недостовірної інформації, захист честі, гідності та ділової репутації, відшкодування 20 000 грн. моральної шкоди – відмовити, за безпідставністю вимог. Рішення суду набрало законної сили та вступило в дію.

Та після цього  у нас виникає питання, а звідки у депутата Городоцької міськради від ВО «Свобода» Ганни Безпалюк, пенсіонерки, було  стільки фінансових ресурсів (підготовка позову, чималий судовий збір, послуги обласного адвоката) та натхнення, для того, щоб розправитись з незалежною пресою на Городоччині, яка всесторонньо висвітлює роботу влади, чиновників, які  отримують зарплатню від платників податків, депутатів міськради, які являються публічними людьми. Хто чи що так надихало депутата до боротьби з незалежною пресою? Чому депутат від ВО«Свобода» така нетерпима до критики, публічного обговорювання та контролю за її політичною діяльністю? Можна лише здогадуватись, хто сприяв депутату від ВО «Свобода» Ганні Безпалюк у підготовці судового позову та у розміщенні і друку  публікацій в комунальних ЗМІ та у «містечковій жовтій сімейній газеті», у яких вона заявляла про начебто «незаконні діяння та оборудки із земельними ділянками», якими нібито незаконно володіє шеф - редактор нашого видання, та брала на себе зобов’язання розслідувати це та публічно засудити редактора нашого видання. .     Напевно таким чином депутат міськради більше дбала за свою політичну кар’єру, яку хотіла зробити цими пустими безпідставними заявами, аніж за виконання свого прямого обов’язку, забезпечення стабільного  розвитку міської господарки та добробуту громади, на яке її делегувала партія ВО «Свобода», якій довірила свої голоси чимала кількість наших громадян.

Та чи не видається дивним, що  окремі депутати від ВО «Свобода» у  Городоцькій міській раді і до сьогодні тісно співпрацюють з «колишніми комуністичними» партійними функціонерами, синхронно голосуючи по конкретних земельних питаннях для родин чиновників, прокурорів та суддів, та мабуть не задарма. Як  говорять у народі - колишніх КГБістів та комуністів не буває, хоча вони себе зараз позиціонують як проєвропейських політиків, хоча сутність та сама, “червона”, грабити і гнобити український  народ.

  Так рішенням сесії Городоцької міської ради від 22 березня 2013 року, дочка депутата Городоцької міськради, від ВО «Свобода» Ганни Безпалюк, Снігур Христина Іванівна, отримує безкоштовно у приватну власність земельну ділянку для індивідуального будівництва, в перспективному житловому кварталі в мікрорайоні «Довжанка», коли черга городківчан налічувала понад 1200 осіб, мабуть, за лояльність депутатки у голосуваннях. І це після того, як у 2012 році ця ж сама дочка депутата міськради від ВО “Свобода“ Ганни Безпалюк, Снігур Христина Іванівна, отримує дозвіл на передачу їй безкоштовно у приватну власність земельної ділянки площею 2.0 гектари  для ведення ОСГ в місті Городку. Що це, збіг обставин, чи фактична діяльність депутата? Чи заяви ВО «Свободи» про соціальну справедливість є лишень пустими голослівними тезами? Напевно власний приватний інтерес є вищий для депутата Ганни Йосипівни, чим ідейні настанови партії ВО «Свобода». Та  оцінку таким «партійним діячам» повинна дати громада вже зараз, не чекаючи наступних виборів.

Чи не є лукавством заяви вищих партійних функціонерів ВО «Свобода» про люстрацію в ешелонах влади? Чому така поважна партія не проведе люстрацію у своїх рядах, щоб на ділі показати свою ідейну нетерпимість до зловживань та корисливості тих, хто прийшов на службу українському народу, та зі словами “Слава Україні - Героям Слава“ покращують лише свій добробут при “тирані“ президентові. Ці питання ми залишаємо партійним функціонерам партії ВО «Свобода» та на суд громади міста Городка. Наша позиція однозначна – Ганьба!

                                          Наш кор. 

 P.S. Редакція «Ґазета для Вас» із власної ініціативи, перепрошує депутатів Городоцької міської ради, прізвища яких згадано у нашому виданні «Ґазета для Вас» у №5 (63) від 29 березня 2012 року у матеріалі Ігоря Острозького «Дамоклів меч» над виконкомом Городоцької міської ради», а саме: Бабяк Л. М., Безпалюк Г.Й., Бедрила Р.О.,Тістечко М.І.,Окарму Р.В., Продивуса П.П., Потєхіна Л.А., Віткову Ю.Б., Гавриляк Л.С., Калинчука Я.Г., Хомин М.С., якщо дана публікація образила Вас. Автор статті та редакція не ставила собі за мету образити чи принизити Вашу честь, гідність та ділову репутацію, а лише акцентувала увагу читачів на події, які мали місце під час голосування у сесійній залі Городоцької міської ради, та на персональній відповідальності кожного депутата за прийняття рішень, суспільно необхідних для громади міста Городка. Та залишаємо за собою обов’язок і надалі прискіпливо висвітлювати Вашу роботу у міському парламенті на сторінках нашого видання.

 Редакція «Ґазета для Вас» готова безкоштовно надати шпальти свого видання для  висвітлення своєї позиції та точки зору з цього питання партійній організації  ВО «Свобода».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: