GPS у львівських маршрутках чекати ще довго

У Львові обирають перевізника, за маршрутами якого налагодять спостереження за допомогою системи GPS-навігації. На основі цих напрацювань згодом обіцяють слідкувати за автобусами всіх п’яти автотранспортних підприємств, що перевозять львів’ян. Про це сказав у коментарі ZAXID.NET в.о. начальника управління транспорту Львівської міської ради Олег Вілюра.

«На превеликий жаль, коли ставили GPS-cистеми в автобусах різних перевізників, були встановлені системи різних провайдерів і з різними технічними характеристиками… Зараз проводимо інтеграцію всіх систем в єдину, що дасть змогу мати архіви із GPS-трекерів. І це давало б змогу розуміти, як відбувалося перевезення в той чи інший період часу», – сказав чиновник.

На запитання, коли вже можна очікувати, що хоча б за п’ятьма маршрутами, як це обіцяють самі перевізники, можна буде слідкувати он-лайн, Олег Вілюра сказав: «Не можна говорити про запуск п’яти маршрутів. Буде обрано АТП, яке буде перше тестово передавати місту свої GPS-дані. Так ми відпрацюємо алгоритм роботи з усіма перевізниками». На уточнення, чи йдеться про комунальне АТП №1, Олег Вілюра відповів: «Не обов’язково. Проходять передпроектні дослідження всіх перевізників». Кого оберуть для тестового відслідковування маршрутів он-лайн, чиновник пообіцяв повідомити згодом.

Нагадаємо, під час чату на ZAXID.NET у серпні Іван Велійка повідомив, що найближчим часом кожен львів’янин зможе побачити 5 львівський маршрутів в режимі он-лайн. Наразі йдеться про такі маршрути: Міра і К – №33, Фіакр – №41, АТП – №3а, АТП-14631 - №42, Успіх БМ – №53. «Якщо ми будемо бачити, що цей проект потрібен людям і дійсно люди ним користуються, ми готові відкрити всі маршрути для цієї системи», – сказав він.

Згодом однак представник сайту Easyway Антон Шишкін пояснив ZAXID.NET, що наразі львів’яни не можуть відслідковувати рух автобусів в мережі Інтернет з технічних причин: GPS-системи усіх п’яти перевізників обслуговуються чотирма різними операторами.

Як інформував ZAXID.NET, депутат Львівської міськради Богдан Лешневський заявив, що доїхати міським автобусом зі Львова до Винників після 20:00 неможливо, оскільки автобуси №5А, які здійснюють перевезення за цим маршрутом, в такий час вже не курсують. Натомість в управлінні транспорту міста обіцяють з’ясувати, чи порушує перевізник – АТП №1, що обслуговує цей маршрут, свій графік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: