Львів не готовий до снігу (відео)

Учора у Львівській міській раді намагалась підготуватись до першого снігу – депутати і чиновники зясовували, скільки ж піскосуміші є у Львові і чи вистачить для того, аби забезпечити нормальне функціонування міста Львова при випаданні першого снігу.

Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо.

Львівський міський голова викликав відповідати на закиди депутатського корпусу свого першого заступника Олега Синютку, який заплутався у цифрах фактичної наявності піскосуміші у Львові. Самі ж депутати наголошувала – це одна із тих «віртуальних» галузей, де не можна перевірити, скільки піску закуплено, скільки висипано на вулицю, а скільки коштів – просто освоєно. Відтак, депутати виділили на закупівлю заготівельних матеріалів до зими не 3,2 мільйони гривень, а 2 мільйони. Мовляв, ця сума і так є удвічі більшою, аніж за весь аналогічний період минулого року.

Натомість Львівський міський голова Андрій Садовий традиційно закликав депутатів бути відповідальними і попередив про ту небезпеку та відповідальність перед львів’янами та гостями міста, яку вони на себе взяли. Натомість голова бюджетної комісії Яромир Самагальський наголосив, що «ті роботи та матеріали на них не можна перевірити, тому кошти можуть бути як використані, так і просто списані».

На думку депутата, загалом на підготовку до зими у Львові буде витрачено 7-8 мільйонів гривень. Проте, варто зауважити, що це на весь період холодів, а тільки до 1 січня 2014 року.

Про це дуже непомітно заявив сам Олег Синютка і депутати не звернули належної уваги на його словами. Значить, на підготовку міста до зими знову потрібно буде виділяти кошти. «Зима буде 90-120 днів, сьогодні ніхто не може сказати – скільки. 3,6 мільйони гривень – це на запас до кінця грудня», - сказав Синютка.

Він розповів, що у Львові станом на сьогодні є 700 тонн піскосуміші, а коли депутати наголосили, що цим можна засипати увесь Львів – одразу виправився: «Я казав 70 тонн».

Перший сніг знову випаде як грім серед ясного неба…

Як депутати ділили піскосуміш – дивіться у відео

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: