Мешканців Львівщини намагаються позбавити доступного житла чиновники Держархбудконтролю

«Укравтодор» обіцяє ліквідувати ями на дорогах держзначення до 15 червня
Укравтодор дало доручення службам автодоріг в областях прискорити темпи ліквідації ям на автодорогах та у виконання доручення прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана усунути всі деформації і вибоїни на дорогах державного значення до 15 червня.

24 вересня у місті Львові у приміщенні Прес-клубу(пр. Шевченка, 11) відбулась прес-конференція: «Чому Держархбудконтроль блокує введення в експлуатацію будинку, побудованого в рамках пілотного проекту «Доступне житло»?»

У рамках пілотного проекту «Доступне житло»  був побудований і готовий до експлуатації 28-и квартирний будинок в смт. Івано-Франкове Яворівського району Львівської області. Забудовника Івана Буга  і проектанта Ігора Подоляка чиновники Держархбудконтролю хочуть оштрафувати за нібито виявлені порушення під час проектування і будівництва.

«Держархбудконтроль прислав інспекторів, ми підготувались до неї, підготували пакет документів, показали будинок. А вони пишуть нам 4 цинічні причини штрафів: що ми поміняли розміри вікон, що будували тоді, коли була аварійна ситуація, а ми не мали декларації на будівництво, що забрали огорожу будівельного майданчика, хоча в нас на всі ці речі є дуже спростовані пояснення», – розповів Іван Буга.

Після цього інспектори видали дві постанови про штрафи забудовнику та архітектору проекту на суму 154 тис. грн.

«Ну, дали б нам термін на зауваження, ми б дали принаймні відповідь, чому те вікно вужче, аніж за проектом, то ж авторське право», – пояснив забудовник Іван Буга. Також він додав, що звертатиметься до суду за неправомірне накладання штрафу.

Дану ситуацію на прес-конференції прокоментував Голова Проводу ГО «Ідея Нації» Остап Стахів: «Вже протягом 20 років в Українській державі ми чуємо від чиновників про те, що вони будуть створювати умови для будівництва доступного житла молодим спеціалістам та новоствореним сім’ям. Проте, коли у смт. Івано-Франкове був збудований будинок у рамках пілотного проекту «Доступне житло», чиновники роблять усе, щоб не дати можливості простим громадянам придбати його за доступною ціною - роблять усілякі перешкоди, придумують непомірні штрафи, таким чином перевищуючи свої службові повноваження. Висновок в даній ситуації напрошується сам собою: такі репресивні та каральні органи, як Держархбудконтроль – потрібно просто ліквідувати, а діяльність даних чиновників має перевірити Прокуратура».

ГО «Ідея Нації» і надалі буде стежити за розвитком даних подій, а також засвідчує свою підтримку проектантам та забудовникам, які у смт. Івано-Франкове розпочали процес будівництва доступного житла для новостворених сімей та молодих спеціалістів.

Прес-служба ГО "Ідея Нації"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: