На трасі «Київ – Чоп» 10-кілометрові корки (відео)

Через ремонт залізничного переїзду в селі Запитів на Львівщині водії великовантажного транспорту змушені стояти у довжелезних заторах, щоб об'їхати ділянку, де ведуться роботи.

Об'їжджати «проблемну ділянку» фурам доводиться по вузькій об'їзній дорозі, яка абсолютно не пристосована ні до великовантажного транспорту, ані взагалі до такого потоку транспорту загалом

Тому, вантажівки, за словами місцевих жителів, з'їжджаючи з звичного шосе, мало не перевертаються. Та й самим жителям села Запитів вся ця ситуація, яку доводиться терпіти вже другий тиждень, порядком набридла: вічний шум вдень і вночі, пилюка - порядком дістали жителів села.

«Ви знаєте, - розповіла "Комсомольській правді" в Україні" співробітниця Запитівської сільради Марія Коман, - зараз пробки утворюються на переїзді тільки під вечір, коли починають під'їжджати і накопичуватися фури. Але наш голова дзвонив у ці дорожні інстанції, що займаються ремонтом, і там пообіцяли, що в п'ятницю вже відкриють переїзд для проїзду транспорту. А взагалі переїзд і колію у нас ремонтують майже щороку. Аж надто багато важкого транспорту через нього проїжджає».

Ось під час ремонту і змушені запитівці терпіти всі ці незручності.

Однак терплять не тільки вони, а й водії великовантажних тирів, яким доводиться даремно витрачати години дорогоцінного часу в дорозі і знемагати в заторах.

Але нічого не поробиш. У всякої роботи своя технологія і свої терміни. Незважаючи на те, що роботи з ремонту завершили ще на початку вересня, за словами головного інженера служби колії Львівської залізниці Михайла Сім’яновского, бруківка і настил переїзду повинні отримати свою проектну потужність і тільки тоді можна буде пустити транспорт.

На думку залізничників, вирішення цього наболілого питання - у будівництві дорожньої розв'язки на різних рівнях, щоб розвантажити дорогу. Але питання впирається в гроші, яких у жодного дорожнього відомства немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: