У Києві влаштували найбільшу екскурсію Львовом (фото)

«І це лише третя частина усіх бажаючих, котрих зміг вмістити Мистецький Арсенал», — говорять організатори.

Потрапити в середмістя Львова можна було на київському метро. Таку унікальну можливість киянам подарували «Дні Львова», організовані Львівським товариством у Києві. Архітектурна інсталяція, запашна кава і солодощі, Святослав Вакарчук, Руслана, симфонічний оркестр та львівське ретро — на чотири дні в Мистецькому Арсеналі розмістилися головні львівські цікавинки.

Понад 16 000 гостей знайомилися із середньовічними кам’яницями площі Ринок, історії та таємниці будівель якої розповідали гіди, котрі навмисно для цього приїхали зі Львова. «Львівський» дощ додавав автентичності архітектурній інсталяції, створеній відомим дизайнером мережі закладів «Локаль» Михайлом Москалем.

Втім, незважаючи на незвичну для киян «львівську погоду», атмосфера була напрочуд теплою: відомі львівські кав’ярні пригощали найсмачнішою кавою, відвідувачі заходу випили понад 6 тисяч горняток чарівного напою. Зігрівали також і кілометри гаряченьких пляцків.

Класичні твори відомих львівських композиторів Станіслава Людкевича, Філарета Колесси та Мирослава Скорика по-особливому зазвучали у стінах київського Арсеналу серед унікальних скульптур Івана Пінзеля у виконанні симфонічного оркестру Львівської філармонії. В останній день дійству додав величі візит самого Скорика.

Музичну атмосферу свята доповнили батярський блюз Віктора Морозова та пісні найвідоміших у світі львів’ян Святослава Вакарчука та Руслани. Соліст «Океану Ельзи» презентував на заході своїм фанатам новий формат зустрічей, і в кінці теплої дружньої розмови з тисячами прихильників подарував кілька найкращих своїх пісень.

Руслана, натомість, навчила киян танцювати «гопанки» та «хлопалки», провела присутніх по пам’ятних моментах та творах своєї співочої кар’єри, а одну з останніх пісень заспівала прямо зі стін імпровізованого Італійського дворика.

«Ми ставили перед собою амбітну мету — впродовж чотирьох днів познайомити зі Львовом, його творчістю, характером, досягненнями. Вірю, нам вдалося не просто показати найцікавіше, але й закохати у наше рідне місто тих, хто ще в ньому не був. Запрошуємо до справжнього Львова, адже прекрасне близько, не відмовляйте собі у можливості його відчути» До того ж, воно поруч із вами і в Києві: Львівське товариство відкрите з усіма своїми проектами для членства уродженців та прихильників міста Лева», — говорить автор ідеї та організатор «Днів Львова у Києві» Іван Васюник.

Нагадаємо, «Дні Львова у Києві» під гаслом «Україна — Львів — Європа» пройшли в Мистецькому Арсеналі 19—22 вересня. Організатор: Львівське товариство у Києві.

DSC_0417

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: