У Львові обговорюють збереження національної спадщини

25 вересня у Львівському Національному музеї розпочала роботу Міжнародна наукова конференція "Збереження й дослідження історико-культурної спадщини в музейних зібраннях: історичні, мистецтвознавчі та музеологічні аспекти діяльності", яка   проходить у рамках відзначення 100-річчя передачі Мирополитом Андреєм Шептицьким Національного музею у Львові (вул. Драгоманова, 42) у дар українському народові та 100-річчю від дня народження відомого мистецтвознавця Віри Свєнціцької.

Від імені Львівської обласної ради учасників міжнародної наукової конференції привітав заступник начальника управління з питань соціально-культурної діяльності Львівської обласної ради Андрій Холявка. У своєму вітальному слові він, зокрема, зазначив: "Музей - це місце де минуле оживає заради майбутнього. Напевне, такою, або подібною думкою керувався Митрополит Андрей Шептицький коли 100 років тому дарував українському народу будинок, де зараз знаходиться Національний музей його імені. Ми безмежно вдячні всім тим, хто врятував і зберіг для нас ці скарби. Бо тільки опираючись на таке минуле, можна впевнено будувати майбутнє".

Відкриваючи конференцію, Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ Ігор (Возняк) зазначив : "Митрополит Андрей дивувався, як то колись наші люди без будь-яких креслень чи планів, без будь-яких погоджень зводили такі чудові храми, різьбили такі чудові іконостаси. Тож дякую вам за збереження тієї спадщини".

Два дні в Національному музеї триватимуть пленарні засідання та робота в секціях. Одну із секцій конференції, а саме "Особистості в історії музейної справи", очолить депутат обласної ради, професор Львівської національної академії мистецтв, мистецтвознавець Ярослав Кравченко. Також на конференції запланований його виступ на тему: "Ярослава Музика у творчій долі Михайла Бойчука: нововиявлені малюнки львівського періоду".

У п'ятницю, 27 вересня, будуть підведені підсумки конференції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: