Які зупинки побудують у Львові? (фото)

У Львові зупинки громадського транспорту невдовзі перетворяться на громадські вбиральні: типовий «голубий вагончик» уже встановили на зупинці у Рясному-2.

Такі зупинки, згідно з чинною схемою руху громадського транспорту, повинні з’явитися у кожному районі Львова, інформує кореспондент Вголосу.

У команді мера Андрія Садового заявляють, що цей варіант зупинки вибрали серед багатьох ескізів

bluwc.

Зокрема, за словами першого заступника міського голови Олега Синютки, проект, за яким міські зупинки перетворяться у «голубі вагончики», відрізняється простотою, яка не буде дисонувати з архітектурними фасадами львівських будинків.

Втім, як запевнив під час сесії, 23 вересня, депутат від ВО «Свобода» Андріян Гутник, у мерію неодноразово звертались підприємці, які готові інвестувати кошти у сучасні зупинки, втім їх проекти міські урядники відкидають.

Зокрема, Гутник продемонстрував проект «Соціальної зупинки» (Садовий перетворить львівські зупинки на чудо-туалети ФОТО)

), який інвестор пропонував місту декілька років назад. Така запинка пристосована для людей з особливими потребами, має лавки для відпочинку, велопарковку, біотуалети, освітлення, навіс від опадів, смітники та ін.

Крім того, підприємець гарантував, що в призупинковому магазинчику соціальний набір продуктів продаватимуть за зниженими цінами. Згідно з проектом на зупинці мала б бути каса продажу електронних квитків, місця під банкомати, термінали, кавові апарати, Wi-Fi , інформаційне табло, відеоспостереження  та «тривожна кнопка».

«Ігноруючи звернення підприємців з пропозиціями щодо облаштування зупинок громадського транспорту у місті Львові та втілення проекту «Соціальна зупинка», а разом з тим підвищення комфорту пасажирів, складається враження, що впорядкування зовнішнього вигляду міста, раціонального використання його території та покращення благоустрою є нецікавим та невигідним для вас», – звернувся депутат до міського голови.

У відповідь Андрій Садовий зазначив, що встановлений у Рясному-2 вагончик-туалет є «чарівним» і мешканці ним задоволені.

Нагадаємо, що у Львові уже є чудо-буси і чудо-поїзди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: