Азаров назвав рейтинг губернаторів (документ, фото)

IMG_1592

Закарпаття, Херсонщина, Волинь, Львівщина і Сумщина - п’ять найгірших регіонів країни за висновками уряду. Цей перелік складено Кабінетом міністрів за підсумками першої половини 2013 року. Ефективність керівників всіх регіонів оцінювались за вісьмома критеріями. Підсумковий документ, за інформацією «Главкома», вже отримали всі урядовці. Він також направлений до Адміністрації президента.

Повним аутсайдером серед регіонів визнана Сумська область. Вона зайняла останнє 27 місце в зведеному рейтингу Кабміну. Найгірші оцінки роботі Сумського губернатора Юрія Чмиря дісталися за провал економічних показників. Регіон потрапив в число найгірших за напрямками «державні фінанси», «розвиток споживчого ринку», «ринок праці».

Очільник Львівщини Віктор Шемчук (цей регіон другий в переліку аутсайдерів) на відміну від Чмиря має фору. Його було призначено на посаду лише півроку тому. Тому урядова «двійка» - це лише привід замислитись. Область пасе задніх за економічним розвитком. За другий квартал 2013 року, а це вже відбулось за урядування Шемчука, регіон опустився в урядовому рейтингу на п’ять сходинок.

Та найбільший обвал зафіксований у випадку з Волинською областю. Регіон з початку року погіршив свої позиції на 10 пунктів. Старожил-губернатор Борис Климчук, який керував регіоном ще за часів Кучми, може втратити прихильність Януковича з подачі уряду. Компанію йому можуть скласти Микола Костяк та Олександр Лакида. Очільники Херсонщини та Закарпаття також плетуться в хвості. Херсонщина провалила інвестиційний напрям, Закарпаття немає чим похвалитись в економіці і фінансах.

Як пояснюють джерела в Кабміні, з наближенням президентської кампанії вага таких урядових висновків зростає і саме вони можуть стати підставою для кадрових рішень президента. За інформацією «Главкома», відповідальний за регіональну політику заступник глави Адміністрації президента Сергій Ларін вже готує пропозиції щодо перестановок в областях.

Янукович напередодні виборів має постати керівником, який знає, що відбувається на місцях, і вже в 2014 році, як вважає співрозмовник «Главкома», своїх посад може позбутись половина губернаторів.

Самі чиновники реагують на висновки уряду своєрідно. Так на наступний день після того, як був оприлюднений урядовий звіт, сумські ЗМІ всі дружно повідомили, що губернатор Чмир став 17-м в рейтингу керівників регіонів. Сумські сайти і газети послались на рейтинг, складений журналістами. Про кабмінівські висновки вони чомусь промовчали.

reityng9 reityng8 reityng7 reityng6 reityng5 reityng4 reityng3 reityng2 reityng1

Джерело - Главком

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: