Газова сфера є найбільш корумпованою, бо це президентський бізнес, - нардеп (відео)

Газова сфера – це найбільш покрита мраком корупції схема, де обробляється, заробляється і розкрадається мільярди. Про це під час прес-конференції у Львівському пресс-клубі повідомив народний депутат України Анатолій Гриценко, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

«Це відбувається роками і переважна більшість олігархів та багатих людей вийшли сааме з цієї сфери – нафти і газу», - сказав Анатолій Гриценко.

Він також розповів, що у Саміті у Ялті були люди «які для нас виглядали як з іншої планети».

«Вони говорили про зараз багаті багатіють за рахунок створення доданої вартості, швидкого впровадження технологій, на відміну від минулих століть, коли багатіли від розкрадання народної власності чи бідних. А в нас це не зупинились і продовжується досі. Приємно, що наші олігархи сиділи і слухали цю розмову, хоча не знаю, чи розуміли вони, про що йде мова», - розповів Гриценко.

За його словами, ключова проблема полягає у тому, що газовий бізнес завжди вважався президентським бізнесом.

«Якби президент до цього не мав відношення, якби міністром не була людина, яка на цьому збудувала свій бізнес, тоді було і гелше у цій сфері приймати правильні і розумні рішення», - відзначив політик.

Він додав, що в Україні потрібно провести реорганізацію усіх ресурсів, які можливо використовувати у цій галузі.

«Чи можлива така дискусія у стінах Верховної ради? Моя відповідь – ні. Зараз, якщо ви бачите, у стінах ВРУ взагалі дискусії немає. Це машина для голосування і, як правило, по скороченій процедурі. Мене часто питають, а чому ви рідко виступаєте у стінах ВРУ? А це неможливо», - зазначив нардеп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: