Львівщина має стати локомотивом, який потягне Україну до Європи, – Шемчук

Про це голова ЛОДА заявив у ефірі ТРК «Львів» під час розмови про євроінтеграційні прагнення України.

«За кількістю дипломатичних представництв та місій Львів посідає другу сходинку в Україні, – зазначив В.Шемчук. – То ж у нас є усі можливості донести до представників іноземних держав ті позитивні перетворення, які відбуваються в Україні на шляху до підписання Угоди про Асоціацію з ЄС. За останні півроку, кількість міжнародних зустрічей на території Львівщини зросла у рази. То ж нині маємо головне завдання – аби наша область стала локомотивом, який потягне Україну до Європи».

Однак, за словами В.Шемчука, не варто одразу чекати на глобальні проєвропейські зміни. Адже підписання Угоди про Асоціацію –лише початок євроінтеграційних процесів в Україні.
«Сьогодні актуальними є питання щодо приведення вітчизняного законодавства до європейських норм, відповідність діяльності наших управлінських структур. Президент України та Уряд сьогодні роблять все, аби це питання вирішити в якомога коротші терміни, і завершити цей етап підписанням Угоди», – зазначив очільник області.

Водночас голова ЛОДА упевнений – стосунки із Росією після підписання Угоди про асоціацію із ЄС не лише не зіпсуються, але й стануть міцнішими. «Ми є сусідами, і це найважливіше. Весь світ сьогодні об’єднується, інтеграційні процеси є постійними. Тому, якщо наша продукція витримує конкуренцію у Європі, то торгуймо з Європою, будуть наші товари затребувані у Росії – продаватимемо їх туди. Немає ніяких застережень, і бізнес сам вирішить, де йому вигідніше працювати».

Віктор Шемчук переконаний – Європа об’єднує людей. Адже прагнення до євроінтеграції сьогодні об’єднало і опозиційний табір, і провладну політичну силу у Верховній Раді України – усі голосують за відповідні закони. І це не дивно, адже колись Європі вдалося об’єднати та примирити ті народи, які протистояли один одному як у Першій світовій війні, так і у Другій світовій війні. «Свій цивілізаційний вибір Україна зробила, ми йдемо в той світ, який на щабель вище, і це приємно», – підсумував В.Шемчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: