Про проблеми молодіжної наркоманії або "Втеча з реальності" у Львові

У неділю, 29 вересня, в Першому академічному українському театрі для дітей та юнацтва відбудеться прем’єра вистави «Втеча з реальності». Як розповідають в театрі, це вистава на соціальну проблематику - поширення наркоманії серед молоді. Прем’єра запланована на 17.00 год. Перед прем’єрою вистави, о 16.00 год, у залі театру відбудеться прес-конференція за участю авторки - київського драматурга Тетяни Іващенко.

«У цьому сезоні наш театр продовжує розвивати задекларовані у два попередні роки напрямки роботи: розробка репертуару для молоді, системна співпраця зі школами, співпраця з театрами та запрошеними режисерами в рамках проекту «Відкритої сцени», тощо. Першою прем’єрою цього сезону буде постановка сучасної української п’єси про проблему поширення наркоманії серед молоді – «Втеча з реальності» Тетяни Іващенко. Вистава орієнтована насамперед на старшокласників та студентів. Це, до певної міри, соціальний проект, який буде супроводжуватись  різноманітними акціями у співпраці з благодійними фондами та управлінням освіти міста», - повідомляють у Першому академічному українському театрі для дітей та юнацтва.

Для наймолодших глядачів готується вистава «Карпати відкриті для світу (Вчимо англійську разом)» за п’єсою, яку написала актриса театру з.а. України Ольга Гапа. Під час вистави юні глядачі зможуть разом з персонажами вивчати ази англійської мови.IMG_4838-640

Інша запланована постановка – класика символізму, знаменита казка «Синій птах» Моріса Метерлінка, яку береться ставити Олексій Кравчук.

«Особливістю цього сезону є те, що у 2014 році виповнюється 70 років, як наш театр прибув до Львова (у грудні 1944 року). Першою львівською прем’єрою була драма-трилогія «Тарас Шевченко» Юрія Костюка у постановці тодішнього керівника нашого театру – учня Курбаса Володимира Скляренка. І цього сезону театр готує до 200-річчя народження Шевченка постановку «Наш Тарас» – авторську роботу режисера Романа Валька за творами та листами письменника.

Ще одним важливим почином цього сезону має стати «Конкурс режисури», який ми оголошуємо цього року – шанс, перш за все, для молодих (але й не тільки) режисерів проявити себе постановкою на базі нашого театру, перемігши в конкурсі концепцій вистави за запропонованим   театром матеріалом. Сподіваємось, за успішної реалізації, цей конкурс зможе стати щорічним чи принаймні що дворічним», - повідомляють у Першому академічному українському театрі для дітей та юнацтва.

Окремою приємною подією, з якої власне і розпочинається відкриття сезону, є оновлення партеру театру – завдяки Магістрату м. Відня у співпраці з Представництвом Австрійської служби академічних обмінів у Львові та Посольством Республіки Австрія в Україні, який цього року подарував театру понад 200 театральних стільців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: