Стадіон "Арена-Львів" дискваліфікований на відбіркові матчі за участі національної збірної до 2018 року включно, - офіційно

Відбірковий матч чемпіонату світу 2014 року між збірними України та Польщі з футболу 11 жовтня в Харкові відбудеться без глядачів. Таке рішення ухвалив дисциплінарний комітет Міжнародної федерації футболу на засіданні 27 вересня, повідомляє офіційний сайт ФІФА.

Крім того, Федерація футболу України оштрафована на 45 тисяч франків, а стадіон у Львові дискваліфікований на відбіркові матчі за участі національної збірної до 2018 року включно.

Додамо, 11 вересня ФФУ отримала листа від ФІФА, в якому йшлося про те, що на матчі Україна – Сан-Марино був присутній представник контролюючого органу FARE, який зафіксував численні порушення з боку українських фанатів: банери із зображенням логотипу дивізії «СС-Галичина», а також розтяжки з цифрою 88, що означає фашистське вітання «хайль, Гітлер».

Нагадаємо, що 21 вересня віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко заявив, що збірну України з футболу через поведінку вболівальників у Львові можуть позбавити трьох очок у турнірній таблиці відбірного турніру Чемпіонату світу з футболу-2014. Крім того, наступний матч збірна може провести без глядачів, а також на неї можуть накласти великий грошовий штраф.

Своєю чергою, 25 вересня, львівська громадська організація «Завжди Вірні» та київська «Друзі Динамо» звернулись з відкритим листом до президента ФІФА Йозефа Блаттера. У ньому фани закликали міжнародну футбольну федерацію не виносити поспішних рішень щодо скандалу з символікою, який розгорівся після матчу Україна ― Сан-Марино.

Нагадаємо, що в матчі Україна–Сан-Марино українська збірна здобула рекордну перемогу – 9:0.

Джерело:

Інтерфакс-Україна

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: