Співробітники СБУ викрили механізм завдання збитків державному газовидобувному підприємству

У Львівській області співробітники СБУ викрили механізм  завдання збитків державному газовидобувному підприємству "Полтавагазвидобування".

У 2012 році посадові особи цього підприємства уклали угоду з однією з приватних структур щодо виконання науково-дослідних робіт на Рудківському газовому родовищі. Згодом  в акт виконаних робіт було включено витрати на заробітну плату 13 працівникам за 11 місяців у розмірі  близько 800 тис.грн.

За ініціативою СБУ ревізори Державної фінансової інспекції провели перевірку і з’ясували, що  роботи велися лише двома  працівниками підрядної організації, оплата праці яких становила лише 200 тис.грн.

Таким чином, викрито протиправний механізм заволодіння державними коштами шляхом завищення витрат на оплату праці працівникам підрядника.

За цим фактом співробітниками СБУ відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція за вчинення вказаного злочину передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Триває слідство.

Прес-служба УСБУ у Львівській області

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: