Спортсмени-паралімпійці закликають не опускати руки (фото)

Ігор Засядкович – бронзовий призер Параолімпійських ігор 2004 року в Афінах, майстер дзюдо, карате і самбо, а головне – тренер майбутніх львівських чемпіонів, завітав сьогодні на спортивне свято міста – «Ярмарок спорту-2013».

«Спортом почав займатись з 13 років, зараз я уже 38-й рік у спорті. Починав займатись у Сибіру, бо там жив, а згодом переїхав до Львова. Коли я почав свою кар’єру у Львові, мені було 20 років. Цього року мені виповнилось 50 – і дотепер я у великому спорті. Тепер я покинув дзюдо, але треную дітей у спортивному клубі «Богатир». Окрім тренера, я ще є масажистом, тому допомагаю нашим спортсменам на змаганнях. Спорт – це мій стиль життя», - розповідає Ігор Засядкович.

Одинадцятиразовий чемпіон України з дзюдо серед незрячих, переможець міжнародних змагань у Франції, Німеччині, Литві. Чемпіон та неодноразовий призер Європи, багаторазовий призер кубків світу. Майстер із напрямків самбо, карате та дзюдо, пан Ігор займав провідні місця у складі української команди спортсменів. Втративши зір, майстер не розлучився зі спортом і продовжив займатись дзюдо. Таким чином і потрапив в українську збірну з Параолімпійських ігор. Зараз Ігорю Засядковичу 50, і ще торік він брав участь у міжнародних змаганнях, а цьогоріч він залишив великий спорт. Проте з активним способом життя він не розлучився: продовжує готувати майбутніх Олімпійських чемпіонів у Львові.

«Ярмарок - це дуже гарний захід, я тішусь, що ви робите таке. Тому що самі знаєте, наскільки активні наші діти зараз – цілий день у комп’ютерах. Я маю своїх дітей, тому завжди залучаю їх до спорту. Я сам все життя у спорті: зранку зарядка, цілий день я в спортзалі, ввечері теж зарядка. Все життя у русі. Навіть коли втратив зір, а це було у 96-му році, я продовжив тренуватись. А 2003 я знову виступав на міжнародних змаганнях. Будучи незрячим, я маю 10 років спортивної кар’єри. Молодь я прошу про одне: ніколи не опускайте руки, ви зажди можете почати спочатку», - розповів параолімпійський чемпіон Ігор Засядкович.

2. __Ніколи не опускайте руки - спорт відкритий для всіх__, - параолімпійський чемпіон Ігор Засядкович

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: