Шемчук зустрівся із Президентом Клубу ректорів Європи Віллом Гудхейєром

30 вересня голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук провів зустріч  із Президентом Клубу ректорів Європи Віллом Гудхейєром, повідомила прес-служба ОДА.

На зустрічі також були присутні ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Іван Вакарчук, ректор Національного університету «Львівська Політехніка» Юрій Бобало, ректор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Борис Зіменковський, ректор Львівської національної академії мистецтв Андрій Бокотей, ректор Національного лісотехнічного університету України Юрій Туниця.

«Львівщина по праву вважається  однією із столиць студентства, і ми цим гордимося», – зазначив на початку зустрічі голова Львівської ОДА Віктор Шемчук. Він додав, що влада  постійно проводить діалог  із радою ректорів львівських вишів, адже, за його словами, саме студенти очолюють молодіжний передовий рух не лише в області, але й в державі.

Очільник області відзначив, що головна мета сьогоднішньої зустрічі  – це можливість налагодити взаємини та створити формат спілкування, який дасть можливість і нашим ректорам, і членам клубу ректорів Європи мати тісні взаємини і можливості для спілкування.

«Звичайно, у всіх керівників вишів  є партнери за кордоном, з якими вони працюють, обмінюються досвідом, і  ці взаємини ми намагатимемося розширювати і поглиблювати. Хочеться, щоб сьогоднішня наша зустріч стала підґрунтям подальшої співпраці львівських вузів і з вузами Європи», – підкреслив В. Шемчук.

Водночас Вілл Гудхейєр поінформував присутніх, що клуб ректорів, який він очолює, існує вже 15 років, а його членами є ректори вишів  країн СНД, США, Африки, в тому числі і з  інших регіонів України.

Вілл Гудхейєр відзначив особливу роль вищих навчальних закладів як висококваліфікованої підготовки фахівців не лише регіонального рівня, а й міжнародного: «Базовим аспектом вищої освіти є надання і забезпечення студентів навиками і вміннями, які будуть корисні цілому світові, адже якщо студент під час навчання не набув тих знань і навиків, яких вимагає ринок праці, то це, по суті, витрачений час», – наголосив В. Гудхейєр.

Віктор Шемчук висловив подяку віллу Гудхейєру за можливість спілкування та вручив на згадку  пам’ятні подарунки.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: