У Львові завтра стартує VI Екуменічний соціальний тиждень

VI Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ) відбуватиметься у Львові з 1 по 5 жовтня. Тема ЕСТ – «Відмінності і повага».

«І у Львові і в Україні найважливіший наш заклик – відмінності слід сприймати як багатство, як багатогранність. Відмінності зараз як правило сприймаються як проблема. Мудрі люди сприймають відмінності як багатство, коли ми маємо і такого, і такого, і такого. Тобто замість» «або або» ми маємо «і те і те». Політика, релігія, соціальні інституції, культурні інституції часто мають з цим проблеми. Це наша велика українська хвороба. Ми у Львові вчимося мати відмінності як багатство, а не як проблему. І ми несемо цей заклик в інші міста України», - наголосив Василь Косів, заступник міського голови з гуманітарних питань.

«У програмі цьогорічного форуму: урочисте відкриття Форуму, фотовиставка «Народ книги», круглий стіл «Міжконфесійний діалог: між пошуком єдності та захистом цінностей», круглий стіл «Від протистояння до взаємодоповнення: український контекст, європейський досвід», презентація книги «Українсько-австрійські зустрічі», презентація книги Антуана Аржаковського «Очікуючи на Всеправославний собор», панельна дискусія «Соціальні наслідки жіночої трудової міграції». Відбудеться вручення нагород переможцям ІІІ Всеукраїнського конкурсу «Репортери надії в Україні».

Також під час 6-го ЕСТ для працівників соціальної сфери буде проведений майстер-клас «Балінтовська група». ЕСТ передбачає візити в соціальні організації, зокрема у майстерню спільноти «Лярш-Ковчег» та Центр інтегральної опіки для жінок у кризових ситуаціях. У молодіжний день проводитиметься тренінгова сесія «Міжнародна молодіжна співпраця у сфері неформальної освіти». Молодь матиме можливість зустрітися у дусі Тезе. А в останній день ЕСТ заплановано виставку-ярмарок соціальних організацій», - розповіла під час Марія Кандиба, координатор 6-го Екуменічного соціального тижня.

Більше інформації за тел. 096 743 57 44 (Анна Грапенюк).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: