Садовий вручив подяки та дипломи з нагоди Всесвітнього дня туризму (відео)

IMG_1849

Сьогодні, 1 жовтня, міський голова Львова Андрій Садовий урочисто вручив подяки та дипломи представникам туристичної сфери міста з нагоди Всесвітнього дня туризму.

«Коли говорять, що у Львові є позитивні зміни, я розумію, що зміни є завдяки людям, які важко працюють. Велика частка заслуги є у представників туристичної сфери. Добре показати наше місто, нашу перлину - це дуже складна робота. Ми спільно зробили дуже багато, але ще більше залишилось зробити. Коли мені задають питання щодо туристичного розвитку, я відповідаю, що зроблено тільки 2% і ще 98% залишилось. Хорошим прикладом для нас є іспанське місто Барселона, у якому громада та бізнес, працюючи пліч-о-пліч, розвивають імідж міста. Нам потрібно переймати досвід Барселони та спільно працювати для розвитку міста. Я, в міру своїх можливостей, завжди користаюсь нагодою представити Львів у інших містах», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Відтак, з нагоди Дня туризму представники туристичної сфери отримали від міського голови Львова подяки та дипломи за розвиток туризму у Львові. Загалом відзначено 11 осіб:

-              Смірнов Юрій Михайлович, мистецтвознавець, гід-перекладач, журналіст (подяка)

-              Армен Акопян, диякон Української Катедрального собору Успення Пресвятої Богородиці Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви (отримував подяку для настоятеля собору Тадеоса Геворгяна)

-              Козинкевич Оксана Володимирівна, завідувач науково-дослідного відділу європейського мистецтва XIV-XVIII ст. Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Г. Возницького (подяка)

-              Гринчишин Тарас Юрійович, релігієзнавець,  гід-перекладач (подяка)

-              Виноградська Олена Петрівна, бренд-менеджер групи авторських ресторанів «Рестарон» (подяка)

-              Губанов Володимир Вікторович, актор, провідний майстер сцени Львівського академічного духовного театру «Воскресіння» (подяка)

-              Загайний Віталій, заступник голови Львівського регіонального відділення Асоціації міст України (подяка)

-              Мальська Марта Пилипівна, завідувач кафедри туризму географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, професор, доктор економічних наук (диплом)

-              Олександр Волошинський, голова незалежної громадської неприбуткової організації «Товариство «Зелений хрест» (диплом)

-              Горбенко Артур Іванович, генерал-лейтенант, начальник Західного регіонального відділення Державної прикордонної служби України (диплом)

-              Гладілова Наталя Павлівна, ТзОВ «Кий Авіа Вест» (диплом).

 

«Туризм – це один з ключових напрямків розвитку нашого міста, це та сфера, у якій сьогодні Львів є поза конкуренцією іншим містам України та гідно може виходити на світовий ринок. За останні роки у нас активно розвинувся гастрономічний туризм, подієвий. Сьогодні ми робимо ставку на індустрію гостинності, на такі великі напрямки туристичної галузі, як бізнес-туризм, конференц-туризм. Індустрія ділової гостинності – це пріоритетний напрямок розвитку Львова на сьогодні, бо це тисячі нових робочих місць, це надходження до міського бюджету у вигляді податків.

У успішних містах працює модель об’єднання гравців туристичного ринку: влада, бізнес, освіта, заклади культури. Ми сильні, коли діємо спільно, злагоджено. Важлива постійна комунікація та співпраця. Саме тому у Львові збирається туристичний кластер, основні гравці цього бізнесу працюють у чіткій координації з містом, з іншими учасниками ринку», - зазначає Галина Малець, начальник управління туризму ЛМР.

Нагадаємо, у Львові протягом цього року очікують 1,9 млн туристів. Торік наше місто прийняло 1,4 млн гостей.

Довідка

Всесвітній День туризму було засновано на III сесії Генеральної асамблеї Всесвітньої туристичної організації (ВТО), що відбулася у 1979 році. Святкується з 1980 року щорічно 27 вересня, у зв’язку з урочистим відкриттям у цей день Манільської конференції світового туризму.

Всесвітній день туризму урочисто святкують у багатьох країнах світу. На Україні Всесвітній День туризму відзначають згідно з Указом Президента від 21 вересня 1998 року. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: