Вже у найближчій перспективі ми суттєво підвищимо боєздатність наших Збройних Сил, - Янукович (відео)

Президент України Віктор Янукович виступив перед військовими на Яворівському полігоні на Львівщині. Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо.

Подаємо виступ Президента:

«Шановні товариші!

Сьогодні ми побачили професійні дії наших військових, які продемонстрували високий рівень підготовки.

Безумовно, це результат серйозної роботи Збройних Сил України у 2013 навчальному році.

Переконаний, що вже у найближчій перспективі ми суттєво підвищимо боєздатність наших Збройних Сил, професійність їх військовослужбовців та рівень оснащення сучасною бойовою технікою і озброєнням.

Наша мета - побудувати мобільні, добре оснащені та підготовлені Збройні Сили, спроможні адекватно реагувати на сучасні загрози національній безпеці у воєнній сфері.

Саме ця мета і європейські стандарти покладені в основу сьогоднішньої воєнної реформи. Стратегія національної безпеки і Воєнна доктрина України конкретизують її завдання.

Практична робота в цьому напрямі вже розгорнута. На початку вересня цього року мною затверджена Державна комплексна програма реформування і розвитку Збройних Сил України на період до 2017 року.

Це рішення прийнято після багатьох фахових дискусій та ретельної експертизи, у тому числі Радою національної безпеки і оборони України.

Користуючись нагодою, коротко окреслю її основні завдання та пріоритети.

По-перше, це удосконалення нормативно-правової бази у сфері оборони, що дозволить сформувати надійну юридичну основу для функціонування і розвитку Збройних Сил і сектору безпеки в цілому, відповідно до вимог часу.

По-друге, удосконалення системи управління та перехід на міжвидову організаційну структуру.

Воєнною реформою також передбачається трансформація Об’єднаних сил швидкого реагування та Основних сил оборони у Сили постійної готовності та Сили резерву.

Для зміцнення бойового потенціалу Збройних Сил України заплановано провести модернізацію озброєння та військової техніки, закупівлю її новітніх зразків.

І пріоритет буде віддано виробам вітчизняної військової промисловості, якість яких відповідає сучасним світовим стандартам. А це, крім іншого, нові робочі місця і серйозний стимул до модернізації вітчизняної промисловості, освоєння новітніх технологій.

Пріоритетними напрямами при цьому є: створення автоматизованої системи управління, посилення повітряних сил, розвиток військово-морських спроможностей та нарощування мобільності сухопутних сил.

Однією з головних умов створення сучасних Збройних Сил є подальша професіоналізація українського війська. Для цього необхідна злагоджена робота Міністерства оборони не лише із зацікавленими державними органами, але й з громадськими інституціями країни.

Ми чітко усвідомлюємо, що основа сучасної армії - це не озброєння, при всій його важливості, а, насамперед, офіцери, сержанти і солдати. Високий професійний рівень і належне фінансове, матеріальне і соціально-правове забезпечення військовослужбовців і працівників Збройних Сил - найвищий пріоритет воєнної реформи.

Воєнна реформа є невід’ємною складовою стратегічного курсу на євроінтеграцію. І українські військовослужбовці, як і всі громадяни України, відчують переваги цієї політики.

Сьогодні продовжується поетапне підвищення грошового забезпечення, вже найближчим часом буде суттєво розширене будівництво житла для військовослужбовців, запроваджуються нові сучасні стандарти у їх повсякденній діяльності та побуті.

Кроки, які вже зроблено і буде зроблено найближчим часом, безумовно покращать кадровий потенціал Збройних Сил України та рівень їх підготовки, підвищать престиж та значимість професії військового у нашому суспільстві.

У сьогоднішньому світі боєздатні Збройні Сили - важлива запорука самостійності і суверенітету.

Керівництво держави докладе всіх зусиль, щоб наша армія, авіація і флот були готові захистити Вітчизну», - сказав Янукович

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: