Для нас важливо почути думку громадськості щодо видобутку сланцевого газу на території області, - Колодій

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій, підбиваючи підсумки громадського слухання щодо пошуку, розвідки та видобутку вуглеводнів на території Олеської площі, які відбулися сьогодні у сесійній залі обласної ради, запропонував усі пропозиції, які були озвучені, скерувати на адресу голови робочої групи, яка створена при Львівській обласній раді. Вони будуть підсумовані, і їх Львівська обласна рада направить у Кабінет міністрів України для внесення змін і пропозиції до проекту Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Олеська.

Також Петро Колодій висловив сподівання, що такі обговорення будуть продовжуватися, що такі дискусії проходитимуть на інших майданчиках. Він, зокрема, наголосив: „Нашою метою сьогодні було почути думку широкого загалу з приводу порушеного питання, оскільки вона є важливою для прийняття відповідного рішення депутатами Львівської обласної ради на сесії щодо проекту згаданої Угоди”.

Нагадаємо, що 2 жовтня у сесійній залі Львівської обласної ради з ініціативи голови Львівської обласної ради Петра Колодія відбулося громадське обговорення щодо пошуку, розвідки та видобутку вуглеводнів на території Олеської площі.

В обговоренні взяли участь представники Кабінету Міністрів України, Міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції, представники Посольства США в Україні, народні депутати України від Львівщини, депутати Львівської обласної ради, представники Львівської обласної державної адміністрації, науковці, незалежні експерти, екологи з Києва, Харкова, Донецька та Львова, члени робочої групи для проведення економічного, юридичного, екологічного аналізу проекту Угоди про розподіл вуглеводнів, що видобуватимуться у Львівській області, голови  районних рад та сільських рад Львівщини.

Під час обговорення, зокрема, голова постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради, голова робочої групи з проведення економічного, юридичного, екологічного аналізу проекту Угоди про розподіл вуглеводнів, що планують видобувати у Львівській області Олексій Балицький висловив сумнів: „Угода потрібна державі, але чи вона потрібна Львівщині?” За його словами, Угода потрібна Україні, але якщо наша держава йде в Європу, то вона повинна пропонувати нам енергозбереження та альтернативні джерела.  На переконання депутата обласної ради, ця Угода пропонує не енергетичну незалежність, а загарбання території та екологічні наслідки.

Науковці, незалежні експерти, екологи, які прибули на громадські слухання з Києва, Харкова, Донецька та Львова, зупинилися у своїх виступах на можливих екологічних наслідках від реалізації такої Угоди. Також  вони піддали сумніву тезу, що Львівщина зокрема, а наша держава загалом, матиме економічний зиск від Угоди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: