Львівським виробникам пропонують об’єднатися в кластери

В рамках виставки львівського товаровиробника «Купуй львівське!» Інститут міста проведе зустрічі  з представниками перспективних галузей економіки Львова.

Загалом під час виставки у Львівському палаці мистецтв відбудеться 3 профільних зустрічі з представниками таких кластерів: папір і друк, легка та харчова промисловість. Також на обговорення будуть запрошені представники навчальних закладів Львова, дотичні зі згаданими вище галузями економіки громадські організації.

На зустрічах розглянуть такі основні питання:

  • · Роль кластерів в економіці міста;
  • · Успішний досвід діяльності кластерів у Львові на прикладі кластеру ІТ та бізнес-послуг;
  • · Презентація результатів кластерного аналізу та рекомендацій щодо розвитку обраних галузей;
  • · Обговорення перспектив розвитку кластерів

«Місто активно шукає шляхи співпраці з бізнесом, щоб забезпечити максимальну кількість робочих місць, заможності громади. Починаючи з 2008 року ми активно працювали з кластерами ІТ та туризму, і на сьогодні кожен може пересвідчитись, як швидко вони зростають, створюючи приязну атмосферу та позитивний імідж міста. Сьогодні ми зустрічаємося з кластерами, які, потенційно, можуть стати новими рушіями економічного розвитку. Важливо розуміти, що досягнути успіху можна лише спільними зусиллями, створити умови, в яких можна зростати, збільшуючи економічну спроможність міс та та його мешканців», – зазначив Олександр Кобзарев, директор Інституту міста.

Нагадаємо, що кластер ний аналіз економіки Львова проводили у січні-квітні 2013 року експерти канадського проекту "Розбудова спроможності до економічно обґрунтованого планування розвитку областей і міст України" (РЕОП).

Перший подібний аналіз був проведений Monitor Group у 2008 році. Тоді перспективними галузями для розвитку у Львові було обрано кластери ІТ бізнес-послуг та туризму, які зараз демонструють щорічне зростання, підтвердивши ефективність подібного підходу до розвитку економіки міста.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: