Медики Львівщини взяли участь в Українсько-американському семінарі-тренінгу з екстреної медичної допомоги

На базі навчально-оздоровчого комплексу «Червона Калина» Тернопільського державного медичного університету ім.І.Я.Горбачевського відбувся Українсько-американський семінар-тренінг з екстреної медичної допомоги. Організаторами заходу виступили: ДЗ «Український науково - практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» та  Асоціація лікарів невідкладних станів (США).

Участь у тренінгу взяв голова правління «Всеукраїнської Ради Реанімації (ресусцитації) та екстреної медичної допомоги» Віталій Крилюк докторант кафедри медицини катастроф Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупика, інструктор Європейської Ради Реанімації.

Учасниками заходу були представники навчальних закладів до- та післядипломної освіти Західного регіону України, територіальних центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, лікарі виїзних бригад, лікарі-інтерни Тернопільського державного медичного університету за спеціальністю «Медицина невідкладних станів».

Програма семінару-тренінгу висвітлювала:.

-  заходи з реанімації дорослих, дітей та немовлят;

- діяльність відділення невідкладної допомоги США;

- допомоги при травмах ( до госпітальний, ранній госпітальний етапи);

- діагностичні можливості і застосування сонографії при травмах.

Презентації американських лікарів чергувались із проведенням демонстраційних показів надання екстреної медичної допомоги дорослим та дітям. Інструктори привезли все необхідне обладнання та манекени, Після виконаних стимуляційних завдань учасники провели детальний розбір конкретної ситуації з обґрунтуванням проведених діагностично-лікувальних  заходів, відповідно до затверджених протоколів надання екстреної медичної допомоги Європейської ради реанімації та рекомендацій американської асоціації кардіологів-2010.

Керівництво Львівського центру медицини катастроф та лікарі асоціації невідкладних станів США домовились про подальшу співпрацю та проведення у 2014році у м. Львові конференції з питань організації та надання екстреної медичної допомоги та навчання персоналу служби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: