Ще один пункт денного перебування для літніх людей з’явився у Львові

Львів соціальний. В нашому місті з’являється все більше можливостей для активного дозвілля для літніх людей. Так, 1 жовтня у Міжнародний день людини літнього віку Львівський міський територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян у співпраці з храмом Покрови Пресвятої Богородиці відкрили пункт денного перебування (дозвілля) для львів’ян літнього віку. Пункт відкрито при храмі, що за адресою: вул. Личаківська, 175 (Личаківський район). В часі відкриття, присутнім громадянам літнього віку запропонували творчий виступ дитячого колективу Центру творчості дітей та юнацтва, виступ майстрині картинної художньої вишивки Полякової Г.М. та експозиція її робіт. Також присутні отримали символічні подарунки від організаторів.

«В пункті денного перебування літніх людей, який сьогодні відкрито, старенькі зможуть провести дозвілля у спілкуванні з ровесниками, стати учасниками тематичних лекцій, диспутів, майстер-класів. Час до часу матимуть змогу переглянути в колі однодумців цікаві художні та документальні фільми. Окрім того, до участі в програмах дозвілля планується залучати психолога, представників духовенства,  культорганізаторів львівського міського терцентру. Нам важливо, щоби дідусі та бабусі цікаво і з користю проводили час, тобто відчували дотичність до суспільного життя», - каже директор львівського міського терцентру Віталій Брославський.

«Важливо зазначити, що в сфері надання соціальних послуг в нас є такий вагомий партнер як Церква, у співпраці з якою вдається крок за кроком розвивати мережу пунктів денного перебування літніх львів’ян в місті. Це вже третій за ліком схожий заклад. Перший у 2010 році відкрито при храмі Христового Воскресіння (вул. Городоцька, 319 А), другий відкрито в травні 2013 року при храмі святого Климента Папи (вул. Ген. Т. Чупринки, 70). Хочу сказати, що з Божою допомогою ми й надалі розвиватимемо мережу закладів дозвілля для дідусів та бабусь, адже в нас є чітке розуміння, що самодостатнє суспільство характеризується балансом уваги до потребуючих, виходячи із потреби кожного. Отож запрошую всіх охочих до співпраці», - каже начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович.

Нагадаємо, з початку січня 2010 року у Львові розпочала роботу новостворена комунальна соціальна установа Львівський міський територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, який створено ухвалою Львівської міської ради від 18 червня 2009 року № 2695. Його створено з метою забезпечення якісного та ефективного функціонування важливого для міста напряму роботи — соціального обслуговування осіб літнього віку та непрацездатних мешканців Львова. Сьогодні ж на обслуговуванні Центру перебуває понад 2 тис. одиноких львів’ян літнього віку, які окрім надання соціальних послуг обслуговування потребують також соціалізації в суспільне життя міста через участь в заходах цікавого проведення дозвілля.

Важливо повідомити! Львівський міський територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян наголошує, що львів’яни літнього віку, бажаючі брати участь в заходах дозвілля можуть звертатись у відділення соціально-побутової реабілітації за тел.: 233 10 49.

Довідка

Міжнародний день людей похилого віку та ветерана щорічно відзначають 1 жовтня. Відповідно до українського законодавства громадянами похилого віку визнаються  особи,  які  досягли пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», а також особи, яким до досягнення зазначеного пенсійного віку залишилося не більш як півтора року. Це чоловіки понад 60 років, жінки понад 55 років.

Зараз на обліку в управлінні соціального захисту Львівської міської ради перебуває майже 121 тис. городян, які відносяться до категорії людей похилого віку, що становить біля 17 % від усього населення Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: