«Ярмарок спорту-2013» відвідало понад 15 тис львів’ян

«Ярмарок спорту» став доброю львівською традицією та цьогоріч відбувся уже вчетверте. Наймасштабніша спортивна подія року зібрала на одному майданчику танцювальні, бойові, ігрові, силові та екстремальні види спорту. Безліч майстер-класів, показові виступи та конкурси для дітей і дорослих не залишили львів’ян байдужими до здорового життя. Також завітали на Ярмарок і зірки спорту: абсолютна чемпіонка світу з художньої гімнастики Анна Безсонова, чемпіонка світу з кікбоксингу Олена Овчиннікова, триразова призерка Олімпійських ігор з веслування на байдарці Інна Осипенко-Радомська, стронгмен та володар трьох світових рекордів Сергій Конюшок.

Впродовж 3-х днів на території спорткомплексу «Динамо» проходило справжнє спортивне свято. Ярмарок вже традиційно знайомив львів’ян із перевагами здорового та активного життя. Підбивши підсумки, організатори повідомляють: «Ярмарок спорту-2013» відвідало понад 15 тисяч львів’ян різного віку.

Стартував Ярмарок 26 вересня. На відкритті була присутня відома на весь світ українка – абсолютна чемпіонка світу з художньої гімнастики Анна Безсонова.

«Я почала свою спортивну кар’єру вже у три роки – в балетній школі. Я народилась в сім’ї спортсменів, що стало для мене прикладом на все подальше життя. Зараз я передаю свій досвід дітям – готую майбутніх чемпіонів з художньої гімнастики, і мені дуже імпонує, що спорт стає все популярнішим в Україні. Такі події – великий крок насамперед для молодого покоління», - розповіла українська гімнастка, абсолютна чемпіонка світу з художньої гімнастики 2007 року, дворазова бронзова призерка Олімпійських ігор 2004 і 2008 років Анна Безсонова.

До найбільшої та найяскравішої спортивної події року готувались усі спортивні напрямки міста, а це – понад 60 спортивних федерацій. Впродовж трьох днів найвідоміші спортсмени Львова та країни демонстрували велич свого виду спорту, отож всі присутні могли обрати для себе саме ту спортивну дисципліну, яка сподобалась найбільше. Для кожного львів’янина «Ярмарок спорту» - це унікальна можливість побачити весь спорт міста, як на долоні.

Цьогоріч на Ярмарку – спортивний «зорепад». Закликали дітей до спорту зірки, що здобули славу у всьому світі: чемпіонка з веслування на байдарці-одиночці Інна Осипенко-Радомська, 8-разова чемпіонка світу з бойових мистецтв Олена Овчиннікова, багаторазовий чемпіон України зі стронгмену та володар титулу «Найсильніша людина планети» Сергій Конюшок. Прикладом для людей пенсійного віку став Павло Рєзвой – людина, яка у віці 65 років самотужки перепливла Атлантичний океан. Пан Рєзвой запевняє: вік – не перешкода активному життю.

«Трансатлантична подорож на одиночному човні тривала 62 дні. Мало хто вірив, що такий собі «дідуган» зможе пробути у відкритому морі хоча б тиждень. Проте мене це мало цікавило, і, як наслідок, я поставив світовий рекорд. Тут справа навіть не в екстримі. Впродовж життя я активно займаюсь і боксом, і плаванням, стрільбою з лука, кульовою стрільбою. Життя активне, поки ми рухаємось вперед. Наразі я не зупиняюсь і планую покорити Тихий океан», - розповів мореплавець-екстремал Павло Рєзвой.

Справжньою атракцією для відвідувачів стали «Богатирські ігри», які вже традиційно проводили Сергій Конюшок, Володимир Рекша, а також срібний призер чемпіонату Європи у штовханні ядра Роман Вірастюк. Під керівництвом найсильніших школярів України – братів Пилипяків –  проводились силові змагання і конкурси, тож усі охочі змогли перевірити свою фізичну витривалість.

«Я помітив, що вірус спорту поширюється. Започаткували «Ярмарок спорту» ще 4 роки тому у Львові, тепер такі заходи проводяться у Івано-Франківську та Києві. Також естафету підхопило Міністерство молоді та спорту України. Я дуже сподіваюсь на те, що спортивні ярмарки проходитимуть по всій Україні, а, можливо,  і за її межами», - розповів український атлет, член «Професійної Ліги Стронгменів України», Чемпіон світу зі стронгменту 2012 року у вазі до 110 кг Сергій Конюшок.

«Львів дав гарний приклад  навіть столиці. Тепер Київ повинен на нас рівнятись, ми передові. Якщо ми перші в дитячому спорті, то згодом будемо перші у всьому. Той, хто посадив плоди молодого спорту – пожинатиме плоди Олімпу», - зазначив львівський стронгмен Володимир Рекша.

На Ярмарку працювало 3 майданчики: два внутрішні та один зовнішній, на якому представляли  екстремальні види спорту. Сюрпризом цьогорічного ярмарку стала нова транспортна розв’язка. До спорткомплексу «Динамо», де традиційно відбувається Ярмарок, прямо з центру міста курсували автобуси.

«Показові виступи, майстер-класи, конкурси, відкриті змагання, набір в секції, зірки спорту, виставкове спортивне спорядження, яке можна побачити лише у відеороликах в Інтернеті – це і є коротко про Ярмарок. Від маленької дитини до пенсіонера – кожен може знайти щось цікаве для себе», - розповів директор «Ярмарку спорту-2013» Юрій Огоновський.

Унікальність проекту полягає в тому, що це єдиний захід на території України, відвідувачі якого можуть побачити показові виступи та взяти участь у майстер-класах з усіх видів спорту, представлених в регіоні. А це означає, що людина, прийшовши на Ярмарок спорту, зможе за кілька годин подивитись та спробувати усі види спорту та обрати якийсь із них для себе. Відвідувачам щороку представляють близько 60 видів спорту на будь-який смак, для жінок та чоловіків, для дорослих та зовсім юних: бойові мистецтва, ігрові види спорту, силові види, танці, зимові види, водні види, екстремальні та молодіжні види, оздоровчі програми.

«Мені, як одному із співзасновників Ярмарку, дуже приємно бачити, що цей проект живе та щороку прогресує. З'являються нові види спорту, до нас приїздять нові зірки, а ті учасники, яких ми звикли бачити на Ярмарку щороку – приємно дивують нас новими, яскравими виступами», - каже почесний директор «Ярмарку спорту» Олексій Кучеренко.

Генеральний спонсор проекту – фармацевтична корпорація «Артеріум», офіційні спонсори: ТМ «Квас Тарас», страхова компанія «Акса», торгівельна мережа «Барвінок», компанія «Євросауна Пул» та СК «Енергія». Медіа-партнери заходу - інформаційна агенція zaxid.net, ТРК «Люкс», Телеканал «24», інтернет-портал 032.ua.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: