Фракція ВО «Свобода» у Львівській обласній раді заблокувала трибуну, вимагаючи виступу представників «Шеврону» з приводу звинувачень на свою адресу

3 жовтня 2013 року фракція ВО «Свобода» у Львівській обласній раді заблокувала трибуну, вимагаючи виступу на сесії представника компанії «Шеврон». Свободівці вимагають, аби компанія озвучила свою позицію з приводу звинувачень, які пролунали від  голови фракції Партії регіонів в обласній раді Ігоря Грещука. Він заявив з трибуни сесії, що начебто ВО «Свобода» вимагала від компанії «Шеврон» 450 мільйонів доларів хабара за погодження Угоди про розподіл продукції, тобто на видобування сланцевого газу на Олеській площі.

Як зазначив свободівець Йосиф Ситник, це звинувачення стосується не лише ВО «Свобода», а й іноземного інвестора, який хоче вести бізнес в Україні, зокрема на Львівщині. Тому компанія повинна висловити свою позицію з цього приводу.

Перед тим на сесії Львівської обласної ради, на яку прибув потужний десант від уряду, депутат від провладних сил  озвучив пропозицію внести до порядку денного питання погодження Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться на Олеській площі, між державою Україна та компанією «Шеврон». Під цією ініціативою підписалося понад 60 депутатів провладних фракцій, а також деяких опозиційних сил. Депутати від ВО «Свобода» виступили проти внесення цього питання, оскільки це порушує регламент ради та законодавство України. Однак більшістю голосів питання внесли до порядку денного.

«Сьогодні йдеться навіть не про те, чи будуть видобувати сланцевий газ на Львівщині, питання – чи дозволимо ми поглумитися над нашою землею, чи вдасться режимові зламати останній бастіон - непокірну Львівщину», - зазначила народний депутат України від ВО «Свобода» Ірина Сех, яка бере участь у сесії Львівської обласної ради.

Зазначимо, що в сесії також беруть участь народні депутати від ВО «Свобода» Олег Панькевич, Михайло Блавацький та Андрій Тягнибок.

 

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

--

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: