Сільгосппродукцію на ярмарках повинні продавати лише виробники, – М. Присяжнюк

У Львівській ОДА не знають, скільки у області буде місць заготівлі цукрового буряка

4 жовтня  відбулася Всеукраїнська  селекторна  нарада з питань проведення осінніх польових робіт та цінової ситуації на продовольчому ринку  під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Присяжнюка.

Від Львівської облдержадміністрації у нараді взяв участь перший заступник голови Львівської  ОДА Богдан Матолич.

Під час наради Микола Присяжнюк особливу увагу акцентував на ціновій політиці на картоплю та інші овочі, а також формуванні регіональних продовольчих товарів.

Міністр аграрної політики та продовольства України також наголосив на якісному проведенні сільськогосподарських ярмарків за безпосередньої участі товаровиробників, а не  посередників: «На таких заходах має бути представлена лише вітчизняна продукція. А ціна на неї має бути економічно вигідною для виробника та прийнятною для покупця», – зазначив М. Присяжнюк.

За підсумками селекторної наради Микола Присяжнюк доручив керівникам агропромислового сектору регіонів України пришвидшити збиральні роботи зернових культур, вчасно підготувати  грунти  під посіви, а також забезпечити продовольчі запаси картоплі та інших овочів згідно з нормативами.

Зазначимо, станом на 3 жовтня 2013 року  у Львівській області зібрано зернових культур на площі 245,2 тис.га (81,5 % до площі збирання), намолочено 0,9 млн тонн зерна при урожайності 35,6 ц/га (по Україні – 31,5 ц/га). Урожайність зернових культур по області очікується – 35,9 ц/га.

Цукрові буряки зібрано на площі 5,6 тис.га (34,1 % до площі збирання), урожайність складає 404 ц/га (у 2012р.- 417ц/га). Зібрано 224,8 тис. тонн буряку, з них поставлено на Радехівський цукровий завод – 170 тис. тонн.

Зібрано картоплі на площі 87,7 тис. га (94,3% площі) при урожайності  180 ц/га (2012 – 182,6 ц/га), валовий збір – 1,6 млн тонн.

Зібрано овочів на площі 18,4 тис.га (77,1 % площі) при урожайності 186 ц/га (2012 – 175,0 ц/га), валовий збір – 0,3 млн тонн.

За попередніми розрахунками в області прогнозується виробити біля 1,1 млн.тонн зерна, 0,7 млн.тонн цукрових буряків, 1,7 млн.тонн картоплі, 0,5 млн.тонн овочів, 0,1 млн. тонн плодів та ягід.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: