ФРН: без вирішення справи Юлії Тимошенко угоди з ЄС не буде

Президент Німеччини Йоахім Ґаук закликає свого українського колегу звільнити екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко.

"Федеральний президент у Кракові наполегливо наголошуватиме, що чим довше щодо Юлії Тимошенко немає чіткого рішення, тим більша загроза нависає над підписанням угоди про асоціацію на саміті у Вільнюсі", - цитує радіо Deutsche Welle слова речника президента Німеччини.

За його словами, для президента Йоахіма Ґаука розв'язання цієї проблеми є барометром того, наскільки серйозними і вартими довіри є зусилля адміністрації Віктора Януковича з розвитку демократії та правової держави. При цьому в канцелярії німецького президента зазначають, що йдеться не лише про долю Юлії Тимошенко, а про питання правової держави, дотримання прав людини і демократичних стандартів в Україні загалом. "В усіх цих сферах на сьогодні Україна не відповідає необхідним стандартам", - зазначають у Берліні.

Як відомо, сьогодні у Кракові (Польща) президенти Польщі, Німеччини та Італії на зустрічі з українським колегою обговорюють перспективи підписання угоди про асоціацію України з Європейським Союзом. Ініціатором зустрічі став польський президент Броніслав Коморовський, який напередодні запропонував Віктору Януковичу долучитися до раніше запланованих переговорів з президентами Німеччини та Італії Йоахімом Ґауком і Джорджіо Наполітано.

Джерело: Офіційний сайт Юлії Тимошенко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: