Коли у Львові завершать ремонти доріг (відео)

У Львові продовжують ремонтувати дороги. Сьогодні зранку для проїзду перекрито перехрестя вул Городоцька – Шпитальна, аби провести з’єднання мереж та трамвайних плит. Наприкінці тижня планують закрити для проїзду перехрестя вул Чупринки – Бандери – Вербицького, де також проводитимуть роботи зі з’єднання мереж та колій. А на ділянках вул Промислова, Б.Хмельницького та Замарстинівська триває влаштування дорожнього корита. Як повідомив Олег Береза, директор ЛКП «Львівавтодор», рівень виконання робіт на вул Коперника становить 72%, на вул Городоцькій – 60%, на вул Замарстинівській – приблизно 45%.

За інформацією ЛКП «Львівавтодор», терміни виконання ремонтів доріг: вул. Коперника – до 1 листопада, вул. С.Бандери – до кінця листопада, вул. Б. Хмельницького-Замарстинівська – до 15 грудня.

«Вул. Городоцька-Шпитальна ремонтуватимуть до кінця листопада. Потрібно буде з’єднати всі комунікації, бо там побудована нова система водопостачання,  яка ще зараз не діє, оскільки не була закінчена побудова нової системи по вул. Городоцькій», - розповів Олег Береза, директор ЛКП «Львівавтодор».

Як зазначив Олег Береза, у співпраці з ЄБРР у 2014 році заплановано ще відремонтувати вул. Промислова, вул. Гайдацька – Б.Хмельницького. Також наступного року планують приступити до прокладання трамвайної колії на Сихів.

«За інформацією Європейського Банку, німецький уряд підтвердив надання грантових коштів. Виконавши всі зобов’язання по сплаті відсотків і тіла кредиту по попередніх договорах, будемо підписувати документи щодо будівництва трамваю на Сихів. Якщо все буде нормально, розпочнемо роботи вже у 2014 році», - додав Олег Береза.

Нагадаємо, у співпраці з ЄБРР у Львові у 2011 році було відремонтовано близько 7 км доріг, у 2013 році - близько 4,5 км.

У 2013 році у межах співпраці міста з ЄБРР щодо відновлення дорожньої інфраструктури вздовж трамвайних маршрутів №2 та №6, проводяться роботи на таких об’єктах:

  • «Промислова» (Б. Хмельницького - Волинська) довжиною 410 м по трамвайній лінії 6; «Б.Хмельницького» (Осмомисла - Мулярська), «Замарстинівська» (Мулярська - Гайдамацька) довжиною 980 м по трамвайній лінії 6;
  • «Городоцька» (Шевченка - Шпитальна) довжиною 720 м по трамвайній лінії 6;
  • «С.Бандери» (Чупринки - Коперника), «Коперника» (С. Бандери - СЗШ №9) довжиною 470 м по трамвайній лінії 2.

Загальна довжина доріг, які будуть відремонтовані, - 2580 м. Ціна контракту – більше 12 млн євро.

Станом на жовтень ремонтні роботи по об’єктах виконані відповідно до затвердженого графіку.

На вул Замарстинівській (Мулярська – Гайдамацька, довжиною 980 м по трамвайній лінії 6), вул Б.Хмельницького (довжиною 410 м по трамвайній лінії 6) та на вул Промисловій тривають роботи з інженерними мережами, розпочали влаштування дорожнього корита. Працює в середньому 45 людей та 20 одиниць техніки.

На вул Городоцькій (Шевченка - Шпитальна) тривають роботи з брукування, кладуть трамвайні плити. Тривають роботи з приєднання мереж та колій на 2 ділянках – біля церкви Анни та біля ТЦ «Магнус». Для руху транспорту з вівторка ранку закрите перехрестя вул. Городоцька-Шпитальна. Проводять робити з примикання колій та інженерії. Об’їзд - по вул. Ваговій. Біля церкви Анни каналізацію вже під’єднали, зараз під’єднують водомережі.

На вул Ст.Бандери ще тривають роботи по комунікаціях. Наприкінці тижня буде перекрито рух на перехресті вул Чупринки – Бандери – Вербицького. Роботи щодо з’єднання мереж та колій триватимуть до листопада.

На вул Коперника вже кладуть бруківку, трамвайні плити вже покладені. Вул Коперника планують відкрити для проїзду транспорту через 15-20 днів.

Нагадаємо, ЛКП «Львівавтодор» 3 червня цього року підписало договір підряду з компанією ONUR TaahhutTasimacilikVeTicaretLtd.STI. на виконання робіт з реконструкції доріг з трамвайними коліями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: